Statisztikai adatok alapján ötből négy pár a Facebook miatt bontja fel a kapcsolatát. Ez annak köszönhető, hogy az emberek ma már sokkal több időt töltenek a számítógép előtt ülve, mint a párjukkal. Egy kapcsolatban nem elég, hogy csak ülsz és vagy a párod mellett, hanem minőségi időt kell eltöltenetek. Annak érdekében, hogy a kapcsolatotok fejlődjön és ne végezzétek úgy, mint az összes többi pár, változtatni kell a párkapcsolat szisztémáján.

Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amivel sokkal erősebbé tehetitek a kapcsolatotokat, mint valaha.

Közös főzés és étkezés.

A közös főzésben és étkezésben az a jó, hogy nem egyedül kell mindent csinálnod, hanem van egy kis segítséged, aki a kezed alá dolgozik ha kell. Evés közben pedig a fontos témákat megbeszélhetitek, sőt még a múlt dolgaira is visszatekinthettek, például a gyerekkori emlékekre. Ez a tevékenység jótékony hatással van a kapcsolatra.

Meséljétek el a napotok legjobb részét.

A szorosabb kapcsolat lényege, ha stresszmentesen tudtok egymással beszélgetni erre pedig tökéletes, ha elmesélitek a napotok legszórakoztatóbb részét. Ennek következtében a nap hátrelévő része nyugalomban fog telni.

 

Nézzetek egymás szemébe.

Amikor a pároddal egymás szemébe néztek, egy láthatatlan kapcsolat jön létre köztetek, ami sokkal erősebb, mint azt hinnéd. Ez sokat segít abban, hogy megértsd a kedvesed és érzelmileg jobban kötődj hozzá.

 

Emlékezzetek vissza az első találkozásotokra.

Lefekvés előtt elevenítsétek fel az első találkozásotokat. Mond el a párodnak milyen volt számodra az első benyomás, kérd meg, hogy ő is ossza meg veled a nézeteit ezzel kapcsolatban. Olvassátok el a régi beszélgetéseket, nézzétek meg a régi képeket… stb. Ennek köszönhetően erősödik a kapcsolatotok.

Lepjétek meg egymást egy masszázzsal.

Statisztikai adatok alapján azok a párok, akik rendszeresen masszírozzák egymást, sokkal bensőségesebb kapcsolatot ápolnak és kevesebb eséllyel alakul ki stresszhelyzet. 2 hetente 15 perc csodákra képes mind az egészséggel mind a kapcsolattal.

Táncoljatok egymással.

A táncolás tökéletes arra, hogy egy kicsit átmozgasd magad a nap végén miközben a pároddal szórakozol. Csak néhány perc erejéig dúdolj egy dalt és kérd fel a kedvesed táncolni. Ez arra jó, hogy a szenvedély újra eluralkodjon a kapcsolatotokban, sőt sokkal nagyobb figyelmet szenteltek egymásnak, mint máskor. Ez segít, hogy jobban tiszteljétek egymást.

 

Énekeljetek egymásnak.

Lefekvés előtt lepjétek meg egymást egy-egy gyerekkori nóta eléneklésével. Az ének kedélyállapot javító hatással bír, sőt közben sokkal boldogabbnak érzed magad és ezt ügyesen rá tudod ragasztani a párodra. Ez a tevékenység erősíti a kettőtök közti bizalmat.

Olvassatok együtt.

Ez a tevékenység erősíti a kettőtök közti kapcsolatot, mert együtt okosodtok. Új információk birtokába kerültök, amit elmesélhettek egymásnak. Ennek köszönhetően jobban meg tudod érteni a párod. Nem utolsó sorban az olvasás nagyon vonzó tud lenni.

Légy mindig hálás.

Ne csak akkor mondj valamiért köszönetet, ha kaptál valamit. Ez az elismerés és a nagylelkűség egyik formája, ami mindig jólesik az embernek. Ez pozitívan hat a köztetek lévő kötelékre.

Egyszerre menjetek aludni.

Azok akik egyszerre hatják álomra fejüket sokkal több intimitást tapasztalhatnak a kapcsolatukban, sőt kevésbé érzik magányosan magukat, mint azok a párok, akik külön időpontokban mennek aludni. Ez a tevékenység erősíti a kapcsolatot.

Hirdetés