Gyakran halljuk, hogy a gyereknevelés nem mindig játék és mese. A szülők érzelmileg, szellemileg és fizikailag is teljesen kimerülnek, hiszen egyes gyermekek olyan elevenek, hogy nagyon nehéz mellettük lépést tartani. Mindenkinek meg van a maga módszere, ami alapján neveli a gyerekét, viszont egy dolog közös, az pedig a mindent elsöprő szeretet, amit irántuk érzünk. Mindegy mennyire fáradunk el, értük megéri.

Stale Gerhardsen egy tehetséges illusztrátor, akinek 2 csodálatos gyermeke van. Egy ideig apaszabadságon volt és ő vigyázott a két lurkóra. Annyira megtetszett neki ez a szerep, hogy zseniális illusztrációkat is készített a megtapasztalt dolgokról. Az elkészült műveket feltöltötte Instagramra és hatalmas népszerűségre tett szert. Úgy döntöttünk, hogy a munkáiból összeszedünk párat, és bemutatjuk, hogyan is gyűlik meg az édesapák baja a gyerekneveléssel.

Egy édesapának mindig jó reflexekkel kell rendelkeznie, hogy a legváratlanabb helyzetekben is ott legyen, ha gyermeke bajba kerül.

A gyerekek szinte semmitől nem fáradnak el, nem úgy, mint a felnőttek, akiknek még egy-két óra alvás is a mennyországot jelenti. Néha jó lenne, ha a gyerekeket egy gombnyomással ki lehetne kapcsolni.

Ma már az édesapák is a saját bőrükön tapasztalják milyen az, mikor mindent egyszerre  kellene megcsinálni, de a gyerek mellett képtelenek rá.

Nem fontos, ha az egész fürdőszoba elázik, a lényeg, hogy a gyerek száraz legyen.

Néha már ők is úgy érzik magukat, mint a málhás lovak. Egyik kézben a gyerek, másikban a boltban vásárolt élelmiszer, a hátukon pedig egy egész túlélő felszerelés.

Viszont a gyerekkel nem kell sehova sietni. Boldogan és nyugodtan nézhetik, ahogy az emberek munkába, megbeszélésre vagy randira rohannak.

Mindig résen kell lenniük, különben a gyermekek olyan dolgokat csinálhatnak, amitől minden egyes hajszálukat kitépik.

A babák etetése néha igen nagy kihívást jelent, mert mindenhova megy csak a szájába nem. A maradékot pedig a szülőknek kell eltakarítania.

A pelenkázásnál jobb, ha odafigyelnek, mert könnyedén válhatnak célpontokká.

Néha a kicsik igencsak nagy és büdi csomagokat tudnak a pelusba tenni, az apukáknak viszont megfelelő eszközökkel kell rendelkezniük, ha el akarják hárítani a problémát.

Előfordul, hogy még a WC-n sem találnak nyugalomra, akármennyire is szeretnének.

Magatokra ismertetek az illusztrációk alapján?

Hirdetés