Vannak olyan esetek melyekre nem lehetünk elég felkészültek, ilyen például a természeti katasztrófa vagy, hogy véletlenül belehajtottál kocsival a vízbe, esetleg nagy és mély sérülést szereztél, de egészségügyi betéten kívül nincs más nálad, amivel elállíthatnád a vérzést. Azt már mindenki tudja, hogy vízben landolás esetén a kocsi ablakán keresztül juthatunk ki, ugyanis a nyomáskülönbség miatt nem fogjuk tudni kinyitni az ajtót. Annak érdekében, hogy hasonló helyzetekben is helyt tudjunk állni készítettünk egy összeállítást, amivel jobb tisztában lenni.

A polipoknak van annyi méreg a testükben, hogy kb. 26 emberrel végezzenek.

Annak ellenére, hogy a kékgyűrűs polipok elég kis termettel rendelkeznek, a bolygó leghalálosabb állatfajába tartoznak. Ebbe a kis testbe annyi méreg van, ami simán végez 26 felnőtt emberrel. Szóval ha találkozol egy ilyen állattal gyorsan menekülj el előle.

A kereszthullámok amilyen szépek olyan veszélyesek is.

Ritka és gyönyörű jelenség, mikor a tengeren kereszthullámok jelennek meg, amit két eltérő hullámrendszer generál. Az egyik hullámot a tenger ereje, míg a másik hullámot a szél idézi elő. Ám ez nagyon veszélyes ugyanis ez a hullámzás a hajókat nagyon könnyen felborítja, sőt az embereket lehúzza a víz alá.

Siri segítségével vészhelyzetben segítséget hívhatunk.

2016-ban egy édesanya észrevette a babafigyelő monitoron keresztül, hogy egy éves kislánya teljesen elkékült. Miközben rohant hozzá elejtette a telefonját, így nem tudott segítséget hívni. Hamar rájött, hogy van más megoldás is, így elkiabálta magát, hogy : Hey Siri, hívd a mentőket.” A mentősök megmentették a kislányt az anyuka pedig megköszönte az Apple-nek, hogy feltalálták ezt a hasznos programot.

A hangos zenétől reakcióidőnk megnövekszik.

Sokan hallgatnak zenét vezetés közben, de tisztában kell lennünk azzal, hol a határ, ugyanis a tudósok arra jöttek rá, hogy a túl hangos zenétől reakcióidőnk megnő, sőt még el is terelheti a figyelmünket a vezetéstől.

Nézz a szemébe annak az illetőnek, aki fegyvert fog rád.

Ha belenézel egy ilyen ember szemébe nagy eséllyel tántorítod el tettének véghezvitelétől, ugyanis a szemkontaktus hatására felismeri mekkora hibát követ el.

Egy nagyon egyszerű módszerrel kideríthetjük, hogy követnek-e bennünket.

Amennyiben azt érzed, hogy valaki követ vezetés közben és meg akarsz bizonyosodni róla, hogy ez tényleg úgy van, akkor a lehető legrövidebb idő alatt fordulj négyszer jobbra, és ha azt látod, hogy az autó még mindig mögötted van, azonnal hívd a rendőrséget. Fontos, hogy mindeközben ne állj meg.

Képesek átmeneti megoldást nyújtani nagyobb felületi sebek kezelésére az egészségügyi betétek.

Kimberly Clark a második világháborúban ápolónőként dolgozott, aki létrehozta a cellucotton anyagot, ami átmeneti segítséget nyújtott a katonáknak sérülés esetén. Kimberly a háború után céget alapított, ahol nőknek biztosítottak egészségügyi betétet menstruáció esetén. Szóval, ha megsérülünk és a betéten kívül nincs más nálunk, akkor nyugodtan tegyük a sebre.

Még ha szomjas is vagy, akkor se egyél havat.

Ha az élet egyszer úgy hozza, hogy elvesztél egy havas tájon és nincs nálad víz, akkor se egyél havat azért, hogy csillapítsd a szomjad. Ebben az esetben még jobban fokozódik a hipotermia, ami a szervezet fokozott mértékű kihűlését jelenti. Csak úgy lehet elfogyasztani, ha tűzet raksz és megvárod míg felolvad, majd víz formájában meg lehet inni.

Egy ájult embert sose próbáljunk felállítani vagy felültetni.

Ha arra leszel figyelmes, hogy egy ember előtted esik össze az utcán ne próbáld meg felállítani vagy felültetni. Hívd a mentőket, majd emeld fel a lábát. Rövid időn belül az ájult személynek visszatér az eszmélete ilyenkor pedig kínáld vízzel vagy egy kis csokival, netán kávéval.

Mielőtt bekövetkezne a természeti katasztrófa, töltsük fel vízzel a kádat.

A természeti katasztrófák megrongálhatják a vízhálózatot, melynek következtében lehet, hogy egy ideig nem jutunk tiszta ivóvízhez. A legjobb, ha megelőzzük az egészet és tiszta vízzel feltöltjük a fürdőkádat. Így bármikor lehet belőle fogyasztani.

Rejtőzzünk a fürdőkádba tornádó esetén.

Gyakori természeti katasztrófa esetén célszerű egy kiépített búvóhelyre mennünk, ám ha erre nincs lehetőség a fürdőkád is megteszi. A kutatók rájöttek, hogy tornádó esetén a lakás legbiztonságosabb menedék a fürdőszoba és azon belül pedig a fürdőkád.

Megfelelő méretű elem hiányában a fennmaradt rést kipótolhatjuk alufóliával.

Ha kifogyott a zseblámpádból, vagy bármilyen más elemmel működő eszközödből az elem és nincs nálad még egy ugyanolyan csomag, akkor is tedd bele a kisebb elemeket a készülékbe és a fennmaradó helyet tömd ki alufóliával, ugyanis a fólia tökéletesen továbbítja az elektromos áramot.

Hirdetés