Sokan nem gondolják, hogy mennyi környezeti probléma van jelen a világon, a hulladékszennyezéstől kezdve, az orvvadászaton át, egészen a betegségek kialakulásáig… stb. Az ilyen problémákat sehogy sem lehet orvosolni csak, ha az emberek összefognak. Az ő együttes erejükkel bármi megfékezhető és visszafordítható, például egy merénylet is. A mai cikkünkben olyan történeteket hoztunk el, amik valóban le fogják ejteni az állatokat és azt fogjátok gondolni, hogy az emberi jóság még mindig jelen van a világon.

Egy kanadai élelmiszerbolt nyitva maradt ünnepnap alkalmával, de senki sem lopott semmit.

Kanadában a február 18-a munkaszüneti napnak minősül, így még a boltok is bezárnak. Ám egy szupermarket véletlenül nyitva maradt, de egyetlen alkalmazott sem volt jelen a boltban. A vásárlók szépen csendben bementek megvették, ami kellett és otthagyták a pénzt a kasszánál. A szupermarketnek nem származott vesztesége abból a napból.

Néhány motoros banda új-zélandi mecseteket védett.

Új-Zélandon a mecsetek elleni merénylet után a helyi motoros bandák fogták magukat és a pénteki ima idején megvédték az épületeket és a muszlim származású embereket.

A sunderlandi tinédzser 6 életet mentett meg a biztató szavainak hála.

A 18 éves Page Hunter, több életet is megmentett a Warmouth-hídon. Az ottani emberek úgy döntöttek, hogy véget akarnak vetni a saját életüknek, de Page ezt pozitív gondolatokkal gátolta meg. Minden illetőnek azt mondta, hogy az életük sokkal értékesebb és, hogy nincsenek egyedül ezen a világon. A fiatal lánynak pedig a helyi rendőrök köszönetet mondtak nemes cselekedetéért.

Egy nő szobákat foglalt le hajléktalanok számára egy természeti katasztrófa alatt.

Candice Payne erről a megmozdulásáról posztolt is a közösségi oldalain, majd rengeteg adományt kapott. A támogatóinak hála 80 hajléktalan sikerült megmenteni a hurrikántól, de még így is 22 életet követelt a vihar. Igaz ez a szám nagyobb is lett volna, ha nem segítenek a védtelen embereken.

A SaltWater Brewery olyan karton gyűrűt kezdett el gyártani, amit egy állat nyugodtan megehet.

A hatos packot összefogó karton gyűrű nagy problémát jelenthet annak az állatnak, aki megpróbálja megenni. Ennek elkerülése végett a cég úgy döntött, hogy árpából és búzából fogja ezeket előállítani, amit nyugodt szívvel megehetnek az állatok is.

A kaliforniai kisállat-kereskedések csak menhelyi állatot adhatnak el.

Az állatok védelméről szóló törvények miatt a kisállat kereskedéseknek hivatalos dokumentummal kell rendelkezniük minden állatról. Ha azok nem menhelyről származnak, akkor nem fogják őket megvenni a potenciális vásárlók. Ők azon vannak, hogy csökkentsék az elhagyott állatok számát és felszabadítsák a menhelyeket a többi talált kutya, macska számára.

A LEGO cukorrépából készült játékokat kezdett el gyártani.

A dán cég tervei között szerepel, hogy 2030-ra a legtöbb játékukat környezetbarát anyagokból állítják elő. Az első lépések már megtörténtek, ugyanis több olyan LEGO-t is gyártottak, melyek cukorrépából készültek.

Egy házaspár 15 millió dollárt gyűjtött a Facebookon a bevándorló családok számára.

A San-Franciscoban élő Charlotte és Dave Wilner síró gyermekekről készített képet látott a neten. Feltett szándékuk volt segíteni a családokon ezért először 1500 dollárt szerettek volna összegyűjteni, ám nagyon meglepődtek mikor 15 millió dollár gyűlt össze és köztük olyanok is adakoztak, mint Mark Zuckerberg.

Kenyában az orrszarvú vadászat 85%-kal az elefánt vadászat 78%-kal csökkent.

A kenyai idegenforgalmi és vadvilági miniszter bejelentette, hogy halálbüntetést szab ki az orvvadászok számára, akik jelentősen csökkentik a vadvilágban élő állatok számát. Kenyában például a fekete leopárd nagyon ritka, Afrikában is körülbelül 100 éve láttak utoljára efféle állatot.

Az ukrán diákok megtanulják felismerni a hamis információkat az interneten.

A médiaműveltségi oktatáson több, mint 50 iskola vett részt. Ez a kurzus segít a fiatalabb generációnak, hogy jobban ellavírozzon a média területén és észrevegye a hamis információkat valamint a gyűlöletre való ösztönzést.

Az Adidas 1 millió környezetbarát cipőt értékesített az elmúlt években.

A futurisztikus UltraBoost cipő körülbelül 11 műanyag palackot foglal magába. Ez komoly jelentősen javított a bolygó ökológiáján. A vállalat viszont itt nem fejezte be a munkálatokat ugyanis a közeljövőben újabb 11 millió párt szeretne készíteni és értékesíteni.

Egy indiai orvos 75%-kal csökkentette a tüdőgyulladás kialakulását egy üveg samponnal.

2017-ben sajnálatos módon 920 gyermek vesztette életét tüdőgyulladásban. A legtöbb eset az elszegényedett országokban fordult elő, ahol a kórházaknak nem voltak megfelelő ellenszereik a betegség megfékezésére. Egy bangladesi orvos, név szerint Mohamad Chisti azonban nagyon egyszerű megoldást talált ki, hagyományos samponok segítségével érte el az elhalálozások számának csökkenését.

Oroszország úgy döntött, hogy több mint 100 bálnát enged vissza az óceánba.

Egy óceánkutató név szerint Jean-Michel Cousteau és csapata megkérte az orosz hatóságokat, hogy engedjék szabadon a gyilkos és beluga bálnákat. Az orosz kormány elrendelte, hogy a helyi önkormányzatok működjenek együtt a kutatókkal.

Te mit gondolsz ezekről a sztoriktól?

Hirdetés