Annyi érdekes dolog történik egyszerre a világon, hogy szinte képtelenség mindennel lépést tartani. Sőt rengeteg témában jelennek meg újabbnál-újabb érdekességek, amik bizony sokkal jobban felkeltik az emberek érdeklődését és figyelmét, mint az iskolai tananyagok. Gondoltad volna, hogy A. A. Milne írót egy valódi, hús vér medvebocs ihlette a Micimackó című könyve megírására, vagy, hogy a bojkott szó egy valóban létező ember neve által került a köztudatba? Ma ilyen és ehhez hasonló érdekes információkat hoztunk el nektek, amik garantáltan lekötik a figyelmeteket.

A „bojkott” szó 1880-ban jelent meg és egy embernek köszönhető.

Charles Boycott az írországi, Mayo megyében jogtalanul birtokolt egy földet, még 1880-ban. A lakosság fellázadt ellene és megbeszélték, hogy kiközösítik. Senki sem ült mellé a templomban, senki sem szólt hozzá, nem szolgálták sehol ki, ezért a férfi úgy döntött, hogy elhagyja a megyét. Neve viszont örökre fenn maradt.

Egy rákcsapda ihlette meg a Spongyabob Kockanadrágban, Rák úr éttermét a Rozsdás Rákollót.

Hihetetlen, de a Jupiter, a Vénusz, valamint a Hold, egyszerre volt látható a sötét égbolton 2010. május 16-án. Azóta nem tapasztaltunk még egy ilyen jelenséget.

Egy online rejtvényweboldalnak, név szerint a “Fold.it” -nak hála sikerült egy olyan vírus szerkezetét megfejteni, melyet a kutatók már 15 éve tanulmányoztak. A legérdekesebb az egészben, hogy mindössze 10 nap alatt rájöttek a turpisságra.

A pandák nagyon ravasz ki állatok, ugyanis képesek azt szimulálni, hogy vemhesek csak azért, hogy több ételt kapjanak a gondozóiktól és többet foglalkozzanak velük.

Robert Millikan fizikus nem értett egyet Albert Einstein fényelméletével kapcsolatban ezért eldöntötte, hogy meg fogja cáfolni őt. Valami komoly dolog történhetett, ugyanis 10 évre rá ő maga bizonyította be Einstein elméletét, melyért Nobel-díjban részesítették.

Hihetetlen, de Amerika 10. elnökének, név szerint John Tyler-nek még életben vannak az unokái. Viszonyításképpen, a jelenleg hatalmon lévő Donald Trump a 45. elnök az Egyesül Államokban.

Bizonyára te is elgondolkodtál már, ha ilyen szép a pisai ferde torony, akkor milyen lehet belülről. Nos ki kell, hogy ábrándítsunk mindenkit, ugyanis a létesítmény teljesen üres.

Az Amerikai Egyesült Államokban teljesen máshogy hívják a hazánkban népszerű Duracell elemeket. Ott ugyanis Energizer néven futnak a termékek.

Ez egy dinoszaurusz fosszília, mely az eddig találtakhoz képest a legjobb állapotnak örvend.

Az “Elfújta a szél” című filmben a Prissy-t alakító Butterfly McQueen azért nem mehetett el, a film bemutatójára, mert akkoriban csak fehér bőrű embereket engedtek be a moziba.

Ausztrália címerében azért látható egy kenguru és egy emu, mert ők természetüknél fogva nem tudnak hátra fele menni. Ennek következtében ez a két állat lett az előrelépés és haladás jelképe.

Az űrben lévő asztronauták egyetlen nap alatt 16-szor látják felkelni, és lemenni a napot, mert 90 percenként tesznek egy kört a bolygó körül.

Érdekesség, hogy a Nemzetközi Űrállomás a legdrágább projektnek minősül, ugyanis az országok már több, mint 150 milliárd dollárt elköltöttek ennek létrehozására és karbantartására.

Winnie a medve ihlette meg a Micimackó karakterének kitalálóját.

Ez a katona még 1914-ben megvásárolta a képen látható medvebocsot egy kanadai származású vadásztól összesen 20 dollárért. Mivel az állat meg volt sérülve ezért egyből állatorvoshoz vitték, aki meggyógyította őt, ezek után pedig elvitték a londoni állatkertbe, ahol a Winnie nevet kapta. Alan Alexander Milne vagy, ahogy többen ismerik (A. A. Milne) fiával 1924-ben elment az állatkertbe, s az állat annyira lenyűgözte, hogy eldöntötte könyvet fog róla írni.

Érdekes kis tények nem igaz?

Hirdetés