A modern szobrászat jóval többet foglal magába puszta kőből, fémből vagy más anyagokból előállított szobroknál. A mai művészek által létrehozott remekművek különleges üzeneteket foglalnak magukba nem beszélve arról, hogy egyedi megoldások útján próbálják létrehozni a legcsodálatosabb szobrokat. A világban számos olyan hely van, ahova egyedi alkotásokat állítottak ki, hogy egy egész világ meg tudja csodálni őket.

Lorenzo Quinn munkája, ahol a Canal Grande csatornából óriási kezek nyúlnak ki. A szobor célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a klímaváltozás problémájára.

Lorenzo Quinn másik munkája, ahol a nők természetes erejét próbálja szemléltetni.

A „Les Voyageurs” vagy “The Travellers” nevű szoborcsoport Bruno Catalano munkája. Érdekessége, hogy a testek néhány jelentős része hiányzik, olyan hatást kelt, mintha szép lassan eltűnnének a semmibe.

Jerzy Kalina szoborcsoportja, ami olyan, mintha az emberek egy másik világba mennének át. A szobor Lengyelországban azon belül is Wrocław városában található.

Ez a szobor az ismeretlen hivatalnok nevet viseli, ami Magnus Tomasson egyik keze munkája. A különleges és egyben szokatlan műalkotás Reykjavikban, Izlandon található.

Jaume Plensa különleges szobrokat hozott létre, amit csak Heart of Trees-nek hívnak. A műalkotás néhány életnagyságú bronzszobrot ábrázol, akik körül ölelik a fákat.

A Skóciai Falkirkben található Kelpies a világ legnagyobb szoborcsoportja mely két lovat ábrázol. Gyönyörű látványt nyújtanak, mikor éjszaka megvilágítják őket.

Wei Wang alkotta Walking című hatalmas szobor, Bondi-ban, Ausztráliában található.

A Maman névre keresztelt márványból és rozsdamentes acélból készült pók szobor, Louise Bourgeois munkája.

A “Looking up” nevű szobrot, Tom Friedman hozta létre, mely 10 méter magas rozsdamentes acélból készült. A műalkotás Texasban, azon belül is Austinban található.

A Le Pouce nevű óriási hüvelykujj César Baldaccini keze munkája által jött létre. A szobrot Párizsban állították ki, mely 40 méter magas és több, mint 18 tonna.

Do Ho Suh, egy koreai származású művész létrehozott egy szoborcsoportot mely a Karma nevet kapta. A művészeti alkotás olyan férfiakat ábrázol, akik egymás vállán guggolnak és befogják egymás szemét. Ez a különleges szobor New Orleans-ban található.

Ez itt Robin Wight lélegzetelállító szobra, ami egy törékeny nőt ábrázol.

Egy lépcső szobor, mely felnyúlik egészen az égig. Ezt a különlegességet David McCracken alkotta meg, amit Bondi-ban, Ausztráliában állítottak ki.

Ez itt Rafael San Juan keze munkája, aki a kubai nők erejét próbálta megtestesíteni, amit a kubai balett táncosok ihlettek. A szobrot Havannában állították ki.

Hirdetés