A tanári pálya nem csak egyszerű munka, hanem valódi hivatás, amit nem lehet csak úgy félvállról venni. Tudósok szerint, ha a tanárok 2-3-szor jobban figyelnek diákjaikra, akkor jelentős mértékű javulás mutatkozik meg mind a teljesítményükben, mind pedig az önbecsülésükben. Ha visszaemlékszel a diákéveidre biztos emlékszel rá, hogy tanárod segített neked és felhúzta a teljesítményedet, vagy épp ellenkezőleg, rontott rajta. Ma összegyűjtöttünk néhány tanárt, akik drasztikus változásokat értek el diákjaik életében.

Ez az oklahomai tanárnő megengedte a diákjainak, hogy kiéljék művészi hajlamaikat a hófehér ruháján.

Egy hallgató, aki nem tudott szerezni bébiszittert, ezért kénytelen volt 4 hónapos kislányát bevinni az órára. Amikor a professzor ezt meglátta kivette a kezéből a babát, és a karjaiban tartva tartotta meg az órát.

Ez a földrajztanár fejből és szabad kézzel felrajzolta a világ térképét a táblára, mert elfelejtette magával hozni a sajátját.

Ő itt Kinsey French, egy Kentucky speciális iskola tanára, aki az egész osztályát meghívta az esküvőjére.

Ez a tanárnő ugyanolyan hajat csinált magának, mint amilyen egyik diákjának volt, mindezt azért, mert osztálytársai kicsúfolták őt a haja miatt.

A tanár varázslónak öltözve mutatja be a diákoknak a kísérletet.

Ez a tanár, az egyik tanítványát megtalálta a törmelékek között az Oklahomában lesújtott Moore tornádó után.

Egy tanár, speciális szekrényt hozott létre az iskolában, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek higiéniai termékeket kapjanak.

Carl Schneider egy általános iskolai tanár, aki minden egyes nap hazakíséri diákjait a suliból.

Egy tanár, aki rajtakapta tanítványát, hogy a női mosdóban bagózik. Nagy meglepetésben lesz része, ha kijön.

Egy történelemtanár, aki témához illő jelmezben tartja meg az órákat.

Egy dél-karolinai iskolában létrehoztak egy úgynevezett “Úriember klubot”, ahol a tanárok olyan diákoknak adnak tanácsokat, akik nem ismerhették saját apjukat.

Egy biológiatanár, aki különleges ruhákban tanítja meg diákjainak az emberi test anatómiáját.

Chris Ulmer, egy floridai speciális iskola tanára minden óra első 10 percét azzal kezdi, hogy a diákjait egyesével megdicséri. Azt mondta ez a módszer növelte tanítványai önbizalmát és teljesítményét.

Egy földrajztanár tudja, hogyan hívja fel a gyerekek figyelmét az órai anyagra.

Egy ghánai tanár, aki szabad kézzel rajzolta fel a táblára a Word használatát, később pedig számítógépeket adományozott az iskolának.

Egy iráni kisfiú, akinél súlyos betegséget diagnosztizáltak, de ennek ellenére tanára minden egyes nap bemegy hozzá a kórházba, és megtartja az óráját, hogy ne maradjon le a tanulásban.

Szerinted is több ilyen tanárra lenne szükség?

Hirdetés