A világon rengeteg múzeum található, ami csak arra vár, hogy az emberek betegyék a lábukat és megcsodálják azokat a történelmi tárgyakat, amiket az őseink hagytak hátra. Gondoltad volna, hogy a párizsi Louvre múzeumban közel 380 ezer darab műtárgy van? Ha ott ennyi található képzeld el mennyi van akkor a világ összes múzeumában. Fel sem lehetne fogni azt a mennyiségű kiállítási tárgyat, amit egyes országok őriznek. Vannak olyan darabok melyből már csak egyetlen egyet lehet látni, mert a többi odaveszett a hosszú évek alatt.

Ma olyan műkincseket és tárgyakat hoztunk el nektek, amiket nagyon szigorú szabályok szerint őriznek, ugyanis már csak ez az egy darab található meg belőlük az egész bolygón. Ki gondolta volna igaz?

Ez a legelső emberi paróka, ami vélhetően időszámításunk kezdete előtt 1543 és 1292 között készült.

Ez egy Megalodon óriásfogú cápának a foga, ami belefúródott egy bálna gerincének csigolyájába.

1805-ben a trafalgari csatában a spanyol San Ildefonso nevű hadihajó elsüllyedt, ez pedig az a zászló, ami ékesítette a hajót.

Láttatok már valaha ilyen különlegességet? Egy emberi csontváz, aki meglovagolja a ló csontvázát.

Sokan nem tudják, de Koppenhágában van egy olyan múzeum, ahol rengeteg különleges csontvázat őriznek. A sellőn keresztül a kentaurig minden megtalálható. Nagyon érdekes annak, aki szereti az ilyesmit.

Aki nem ismerné fel, annak elmondjuk, hogy ez egy úgynevezett Trephine, ami régen sebészeti eszközként szolgált. Ezzel az eszközzel képesek voltak felnyitni egy ember koponyáját.

A 18. századból származik a bolygónk legrégebbi búvárruhája, ami merőben más volt, mint amit a mai búvárok megszoktak. Már csak az a kérdés, hogy tényleg működött-e.

Létezik egy múzeum, ahol azokat a füleket és orrokat gyűjtik, amik különböző szobrokról estek vagy törtek le.

Ez a gyönyörűen megmunkált tárgya egy multifunkciós eszköz, amely a 16. századi Nürnbergből származik. Csodálatos igaz?

Sajnos ebből a típusú földgömbből is csak egyet gyártottak, melyet össze lehet csukni a könnyebb hordozhatóság érdekében. Egyébként 1852-ből származik ez a praktikus kis darab.

Nem, ez nem egy régi épület darabja, ez bizony egy sószóró, amit körülbelül az 1550-70-es években készíthettek Franciaországban.

Ez a lábbeli nem más, mint Tutanhamon papucsa, amit egy szandálhordozó fiú vitt mindig utána. Egy díszes párnára tették rá és odavitték az uralkodónak, amikor mezítláb sétált a homokban.

Időszámításunk kezdete előtt az első és harmadik század között a kínai Han-dinasztiának volt egy boros kancsója, aminek orrszarvú formája volt.

Ha elsőre nem sikerül kitalálni, akkor segítünk. Ez kérlek a legelső verziója a Monopoly nevű társasjátéknak. 1930-ban készült és sose csináltak belőle még egy ilyet.

Dél-Norvégia területén olyan gyapjú nadrágokat fedeztek fel, amiket az 1700-as években készítettek. Csak a gleccserek olvadása miatt találtak rájuk.

Létezik egy bogármúzeum, ahol az összes elpusztult bogár maradványát feltűzték egy falra. Ezen a képen azt kapták lencsevégre, mivel tréfálták meg az embereket.

A 19. századi Csing-dinasztiából előkerült egy szobor, amit az ördög játékszerének hívnak. Az egész szobrot elefántcsontból faragták ki a legapróbb részletekig és érdekessége, hogy négy golyó is található a belsejében, amit úgy forgathatunk, ahogy akarunk.

Japánban még az 1618-as években ilyen harci sisakot hordtak az emberek, mikor háborúba indultak, amiből ez az egy darab maradt fenn.

Ez a legrégebbi földgömb a világon, amit nem is akárhogyan készítettek el. Sokan nem tudják, de két strucc tojásnak az alsó részét összeillesztették, így kaptak kerek gömböt.

A londoni Természettudományi Múzeumban lóg a nagy kék bálna csontváza, amit minden turista megcsodálhat.

Ez a 400 éves kis ruha, ami selyemből készült egy elsüllyedt holland származású hajón találták.

Hirdetés