A gyerekek egyik kedvenc időtöltése a rajzolás, mert ott mindent meg tudnak örökíteni, ami csak az eszükbe jut. Persze eleinte még elég ügyetlenül rajzolnak, nem annyira kidolgozott és néha bizony még furán is néznek ki. De az idő előrehaladtával az ő képességük is fejlődik és esetlen kis rajzaik 180 fokos fordulatot vesznek. Persze van, hogy ehhez rajz tanfolyam szükséges, ahol folyamatosan javítják finom motorikus képességüket, így jobban kiéleződik a szemük és érzékük a rajzolás iránt.

Nem is olyan régen létrehoztak egy kihívást, ahol a rég elfeledett rajzokat kellett újra csinálni, hogy láthassák az emberek mennyit fejlődtek régen készített rajzaik és a mostaniak között. Ha te is kíváncsi vagy, hogy fejlődött-e a technikád, csak keresd elő egy régi festményed, zsírkrétás vagy ceruzás rajzod és örökítsd meg újra azt, ami a képen van. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg fogsz lepődni az eredményen, pont úgy ahogy a cikkünkben szereplő emberek.

Ma összegyűjtöttünk néhány munkát, ami bizonyítja, hogy kitartó munkával és elszántsággal bármire képesek lehetünk.

Ennyit számít, ha két éven keresztül folyamatosan rajzolsz. Bizony a jobb oldali szintén egy kézzel készített rajz.

“2010 decemberében nyaksérülést szenvedtem. A bal oldalon látható rajz az, amit először rajzoltam a rehabilitációs kezelésem során. 7 év elteltével továbbfejlesztettem a rajzolási képességem. 2018-ban a lenti képet készítettem magamról.”

“2008-ban a kiskutyánkról készítettem egy rajzot, amire nem is olyan régen bukkantam rá. 10 évvel később újra rajzoltam őt, csak akkor már öreg, vén csont volt.”

“Három év telt el a két kép megrajzolása között. Úgy döntöttem, hogy felfejlesztem egy kicsit a rajztudásomat.”

“Kisgyerekként sokat rajzoltam. 2012-ben csináltam meg az egyik legjobb művem, ám nem akartam itt befejezni, 6 évvel később egészen máshogy rajzoltam.”

“2 év alatt nagyon sokat gyakoroltam, hogy szépen tudjak rajzolni. 2014-ben sem volt rossz, amit csináltam, de 2016-ban már olyan képeket csináltam, amik úgy néztek ki, mintha igazi fotók lennének.”

Egy év kemény munkája, és a rajzaim sokkal kidolgozottabbak, mint valaha.

“Megtaláltam az egyik régi rajzomat, amit még 1974-ben készítettem. Most 44 évvel később úgy gondoltam jó buli lesz újra rajzolni. Ha összehasonlítjuk, akkor nagy különbséget látunk közöttük.”

“2015-ben megpróbáltam lerajzolni magamat, amit úgy gondolok, hogy nem is sikerült rosszul. Majd 2018-ban is megpróbáltam, akkor már sokkal kidolgozottabb lett.”

“2014-ben megpróbáltam lerajzolni a Breaking Bad főszereplőjét, Bryan Cranston-t. 2017-ben újra megpróbáltam, akkor már sokkal élethűbb lett a kép.”

“10 éve, azaz 2008-ban megpróbáltam lerajzolni a Harry Potter című film egyik karakterét, Sybill Trelawney-t. Most 2018-ban úgy döntöttem, hogy megpróbálom újra lerajzolni, mert a képességeim sokat fejlődtek.”

“2013-ban és 2017-ben ugyanazt a képet rajzoltam le. Nos nem kell megmondanom melyik sikerült jobban, hiszen mindenki látja.”

“Rajzolási technikám változása 2007 és 2016 között. Érdemes volt eljárni rajztanfolyamra.”

“Egy év kitartó munkájának köszönhetem, hogy ma már így tudok rajzolni.”

“Hatalmas fejlődés mindössze 5 év leforgás alatt.”

“A bal oldali képemet 12 évesen rajzoltam, azóta sok idő eltelt és miután elvégeztem egy komolyabb tanfolyamot, ma már így rajzolok.”

“2014-ben készítettem egy rajzot, amit most 2018-ban újra csináltam. Szemmel látható, hogy rengeteget változott a stílusom.”

“Csak egy kicsit feljavítottam  az óvodáskori rajzomat”

“Csupán csak egy évet foglalkoztam komolyabban a rajzolással, de szemmel látható a változás.”

“Gyakran éreztem azt, hogy semmit nem fejlődik a rajzolási technikám. Ezt csupán csak addig éreztem míg meg nem találtam az évekkel ezelőtt készített rajzomat.”

“2015-ben a kedvenc édességemet rajzoltam le. Három évre rá újra próbáltam, ami úgy nézett ki, mint az eredeti Nutella.”

“2008-2009 tájékán rajzoltam egy képet néhány halról, de 2012-ben úgy határoztam, hogy megpróbálom még egyszer hátha most jobb lesz. Ezerszer jobban sikerült, mint vártam.”

“5 év leforgás alatt drasztikusan megváltozott a rajzolásom.”

“4 év alatt elég sok mindent tanultam, például, hogy hogyan rajzoljak le élethűbben valamit.”

Hirdetés