Többször hallottuk már, hogy a világ bizonyos pontjain gyönyörű szépen kialakított jéghotelek vannak, amik csak arra várnak, hogy az emberek meglátogassák őket. Ezeket a szálláshelyeket nem úgy kell elképzelni, mint az összes többi hotelt, ugyanis ezek az utolsó kilincsig is jégből készültek. Igen bizonyára most mindenkiben az a kérdés merült fel, hogyan lehet jeges közegben jól aludni. Nos a válasz, hogy a szállodák speciális ruhákat és felszerelést biztosítanak, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák vendégeiknek. Ma úgy döntöttünk összegyűjtünk néhány zseniális jéghotelt, ahol bővebben leírjuk, miket lehet ezeken a helyeken csinálni.

Yngve Bergqvist’s Jéghotel, Jukkasjärvi, Svédország

Jukkasjärvi területein található egy jéghotel, melyet Yngve Bergqvist talált ki. A hotelt 30.000 tonna hó és 4.000 tonna jég alkotja. Nyilván azt gondolhatnánk, hogy elviselhetetlenek a körülmények ezen a helyen, de beszámolók alapján, a -5 fokos hideget igen is jól viselik a vendégek, mert megfelelő ruhát kapnak.

Hôtel de Glace, Québec, Kanada

Ez a hotel 2001-ben nyitotta meg kapuit és hatalmas népszerűségnek örvendett. Ez az egyedüli hotel, ami Észak-Amerikai területén található, melynek szobáiban -3 és -5 fok uralkodik. Ahhoz, hogy megnézzük ezt a jégcsodát, nem kell kivennünk szobát, ugyanis van lehetőség arra, hogy körbenézzünk, vagy italozzunk egyet.

SnowHotel, Lainio, Finnország

Akik Lappföldön szeretnének megszállni, annak tökéletes lehetőséget biztosít a Snow Hotel. 8 jégből készült lakosztály és 15 dupla igluszoba, valamint rönkházból készült étterem található benne. Talán ez az egyik olyan hotel, ami luxuskörülményeket biztosít vendégeinek.

Amikor másodjára építették fel ezt a hotelt, a szobák az ikonikus Trónok harca sorozat alapján készült. Ezzel is kedveskedni szerettek volna a sorozat rajongóinak.

Kirkenes Snowhotel, Kirkenes, Norvégia

A Kirkenes Snowhotel Norvégia és Oroszország határán található, amiben kényelmes és meleg ágyak, valamint tágas belterű szobák találhatók. Akik szeretik a havas tevékenységeket, mint mondjuk a kutyaszánhúzást, arra is lehetőséget biztosít a hotel. Ha pedig egy kicsit fel szeretnénk melegedni, akkor egy kellemes hőmérsékletű étterem várja vendégeit. A legérdekesebb, hogy a hotel egy rénszarvaspark mellett található.

Romániai Jéghotel, Fogarasi-havasok, Románia

Ezt a hotelt csak és kizárólag egy felvonó segítségével lehet megközelíteni. Az idelátogató vendégeket rengeteg sportfoglalkozás várja, például síelés, szánkózás, de akár jégszobrászatban is kipróbálhatják magukat az emberek. A vendégek rénszarvas bőrrel bevont ágyakon hajthatják álomra a fejüket és jégből készített tányérokról fogyaszthatják el az ételüket.

Igloo Hotel, Sorrisniva, Norvégia

Ebben a hotelben 30 lakosztály és szoba várja kedves vendégeit. Ezen kívül még jégből készült kápolna és jégbár is várja az odalátogatókat. Természetesen szauna és forró fürdőt is találnak az oda érkezők így lehetőségük lesz egy kicsit felmelegedni. Ezen a helyen megtekinthetjük a csodálatos sarki fényt, sőt kutyaszánhúzáson is részt vehetünk. A hotel egyik specialitása az áfonyaleves és a rénszarvas sült.

Hirdetés