Tény, hogy a legtöbb ember a mobilját használja az internet böngészésére, hiszen nincsenek egyfolytában számítógép előtt. De ettől függetlenül azok száma sem elhanyagolható, akik gyakran használják a notebookjukat, illetve az asztali számítógépüket, hiszen legyen szó munkáról, vagy esetleg otthoni filmnézésről, a mobiltelefon ezek nyomába sem ér. Ezek használatát pedig néhány egyszerű, de nagyszerű trükkel még hatékonyabbá, még kényelmesebbé tehetjük. 10 ilyen tippet, trükköt gyűjtöttünk egy csokorba.

1. Ctrl + T billentyűkombináció, vagy command + T (Mac-en)

Ha a böngésződben lenyomod ezt a billentyűkombinációt, egy új lapot fog megnyitni. Ha pedig szeretnéd bezárni az aktuális lapot, a Ctrl + W, vagy a command + W (Mac) billentyűkombinációt kell lenyomnod.

2. Használd gyakrabban a Google-t

Ha valami elromlik a számítógépeden, nem kell egyből szakemberhez rohanni… nyilván most nem arról van szó, hogy leesett a notebookod a 7. emeletről, hanem inkább szoftveres problémáról.
Ilyen esetben először próbáld Google-val megtalálni a megoldást, ugyanis rengeteg olyan oldal és fórum van, ahol nagy valószínűséggel leírják a megoldást, vagy ahol felteheted a kérdésedet, amire biztosan válaszolni fognak.

3. Valutaváltás Google-val

Ha szeretnéd megtudni, hogy 8572 euró hány forintnak felel meg épp, egyszerűen üsd be a Google keresőjébe, hogy 8572 eur in huf, vagy 8572 eur to huf… bármelyik jó. És ez fordítva is működik, ha tehát szeretnéd megtudni, hogy mennyi eurót ér például 687.000 forint: 687000 huf in eur

4. A notebook gyorsabban töltődik, ha repülési üzemmódba kapcsolod

Körülbelül 10-15 perccel előbb töltődik fel, ha repülési üzemmódba kapcsolva töltöd a gépedet.

5. Így rejtheted el a valódi IP-címedet

Számtalan oka lehet annak, hogy elrejtsük a valódi IP-címünket. Többek közt az, hogy a különböző oldalak ne tudják követni, hogy mely oldalakat látogatunk és így ne tudjanak például célzott hirdetésekkel idegesíteni.
A másik ok az lehet, hogy hozzáférjünk olyan tartalmakhoz is, amiket például letiltottak egy adott ország számára, vagy fordítva: csak egy adott országban érhető el az.
Az IP-címünk megváltoztatásának legegyszerűbb módja, ha feltelepítünk egy VPN (Virtuális magánhálózat) programot, mint amilyen például a PeerBlock is. Persze mint mindig, ebben az esetben is rendkívül sok lehetőség közül választhatunk és érdemes egy kicsit keresgélnünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HeadVPN (@headvpn) által megosztott bejegyzés,

6. Hogyan állítsd vissza a törölt fájlokat

Első körben persze érdemes megnézni, hogy nincs-e a lomtárban az adott állomány. Ha onnan is kitöröltük, megoldás lehet még a Recuva nevű, ingyenes program. A legfontosabb az, hogy a törlés után lehetőleg azonnal telepítsük fel, vagyis még jobb, ha a hordozható (Portable) változatát töltjük le egy pendrive-ra, ahonnan futtatjuk. Minél tovább várunk a visszaállítás megkísérlésével, vagyis minél tovább használjuk a számítógépünket, annál kisebb az esélye, hogy sikerül visszaállítani a törölt fájlt.

7. Így derítsd ki, hogy használja-e más is a WiFi-det

Ha például WiFi-t használsz otthon és azt veszed észre, hogy rendszeresen lassú az interneted, annak ellenére, hogy a jelerősséged kiváló, illetve az internet-előfizetésed is gyors, továbbá te sem töltesz semmit, elképzelhető, hogy valaki más is használja a hálózatodat. Ahhoz, hogy megbizonyosodj erről, segítségedre lehet a Who Is on My Wi-Fi nevű program.
Ha ez a helyzet, azonnal változtasd meg a WiFi-d jelszavát, méghozzá egy legalább 10-12 karakteresre, amit nehéz kitalálni!

8. Böngészőlap bezárásának visszavonása

Ha véletlenül bezártál egy böngészőlapot, beletelhet kis időbe, amíg megkeresed, hogy hova is kell kattintani, hogy visszaállítsd. Ehelyett használd inkább a Ctrl + Shift + T billentyűkombinációt, ami “visszahozza” a legutóbb bezárt lapot… mi több, többszöri lenyomás esetén a korábban bezártakat is vissza lehet állítani ezzel.

 

 

Hirdetés