Annak ellenére, hogy a reklámok tele vannak olyan készítményekkel, amikről az a hír járja, hogy hatásos még nem jelenti azt, hogy ez valóban így is van. A cégek csak egy jó marketing fogásnak használják a reklámokat, hogy ezzel magukhoz csábítsák a gyanútlan vásárlókat. Mivel sokan nem jártasak az arctisztítási, arckezelési folyamatokban ezért fogalmuk sincsen arról, hogy mennyi kárt tehetnek a bőrükben. Gondoltad volna, hogy a napkrémek egyáltalán nem is védenek az UV sugárzás ellen, vagy, hogy a szemkrémek csak ideig-óráig javítanak a megjelenéseden? Nos, ha nem akkor itt az ideje elolvasnod ezt a cikket, amiben elmagyarázzuk, hogy bizonyos készítményeket miért nem érdemes használni.

Arcmaszkok

Az arcmaszk használata egy klasszikus példa arra, hogy mi az, amit teljesen felesleges használni az arcunkon. Ha úgy érzed, heti szinten kell arcmaszkot használnod, hogy selymes legyen a bőröd, akkor valami baj van az arctisztítási módszereddel. Zsíros bőr esetén szalicilsav-termékeket kellene használni.

Sminklemosó

Ma már sok olyan termék van, ami el tudja távolítani a sminket, sőt még tisztítja is az arcbőrt. Pontosan emiatt a hagyományos sminklemosók már eléggé elavultnak számítanak. Sminklemosáshoz tökéletesen alkalmazhatók a micellás vizek, sminkeltávolító törlőkendők, sőt még a kókuszolaj is.

Szemkrém

A szemkrémek általában arra szolgálnak, hogy a szem alatti problémás területeken korrigálják. De a valóságban sajnos ezek a készítmények csak hidratálóként szolgálnak, ugyanis nem képesek túlságosan mélyre hatolni. Szóval, ha a szemkrém felhelyezése után látsz némi változást, az bizony csak rövid ideig fog tartani. Figyelni kell azonban arra, hogy a szem körüli területeket fényvédővel kenjük, ugyanis a bőr ott sokkal vékonyabb és érzékenyebb.

Hámlasztó termékek

Sokan azt gondolják a hámlasztók segítenek az arcbőrön, pedig ez nem igaz, ugyanis a felső hámréteget eltüntetik így már nem véd a baktériumok ellen. Igaz, hogy zsírmentes lesz, de ez csak ideiglenes jellegű. Ahelyett, hogy ilyeneket csinálsz inkább kérd ki egy szakember véleményét, hogy mit kezdhetnél az arcbőröddel.

Striák elleni készítmények

A terhességi csíkok olyan jellegű sebhelyek, amiket sajnos már semmilyen készítménnyel nem lehet eltüntetni. Vannak olyan termékek, amikről azt vallják, hogy segítenek elhalványítani azokat, de igazából csak még nagyobb hangsúlyt kapnak. Kakaóvajjal, vazelinnal, ugyanazt a hatást éred el, mint bármelyik drága kozmetikai termékkel, csak itt ebben az esetben pénzt takarítasz meg.

Vízálló szempillaspirál

A vízálló szempillaspirálról sokan hiszik azt , hogy örökké tart, de ez nem így van. A különféle adalékanyagok ellenállóbbá teszik a festéket a víz és a könnyek ellen, ám ezek az összetevők kiszáríthatják a szempillákat, amik idővel ki is hullhatnak. Célszerűbb inkább normál szempillaspirált használni, amit ha lemosol akkor nem fogja irritálni a bőrödet.

Barnítókrém

Első hallásra a zuhanyzás közben alkalmazható barnítókrémek szuper jól hangzanak, de valójában egyáltalán nem működik olyan jól, mint a hagyományosan felkent változatai. Azon kívül, hogy nagyon kényelmetlen ezt használni, borzasztó szagot is eredményeznek a fürdőszobában.

Napkrém

A napkrémeket akkor alkalmazták, mikor a hölgyek nem tartózkodtak annyi ideg kint a szabadban és kalapot, valamint napernyőt használtak sétálás közben. Ezek a készítmények ma már nem játszanak fontos szerepet a bőr megóvásában. Annak érdekében, hogy megvédd a bőrödet a nap káros sugárzásaitól megfelelő fényvédőt, és hidratálót kell alkalmazni.

Ti tudtatok ezekről?

Hirdetés