Spanyolországban végeztek egy tanulmányt, melyből kiderült, hogy az 5 és 12 év közötti gyermekek 49%-a tölt 2 órát a friss levegőn, míg a 11%-uk fél órát az 5%-uk pedig egyáltalán nem megy ki a szabadba játszani. A maradék 35% 2 óránál többet van a levegőn. Ez elég csekély százalék igaz? De vajon mivel magyarázható, hogy ilyen kevesen játszanak a játszótereken vagy a parkokban?

Nos a leglogikusabb magyarázat, hogy a szülők a munkájuk miatt nem érnek rá arra, hogy elvigyék a gyereket a játszótérre. A másik ok, hogy túlságosan is kimerültek ahhoz, hogy plusz két órát töltsenek vele a friss levegőn.

A szülőket is megkérdezték erről, akik azzal indokolták ezt, hogy csemetéjük egyáltalán nem igényli, hogy lent játsszon a pajtásaival, mert sokkal inkább ülnek a TV vagy a számítógép előtt. Sajnos ha a gyerekek napi szinten be vannak zárva a négy fal közé, akkor az immunrendszerük nem fog megfelelően megerősödni, így hajlamosak lesznek mindenféle betegség elkapására. A levegőben terjedő baktériumokkal fontos, hogy megismerkedjen a szervezetük, mert ennek köszönhetően válnak ellenállóbbá.

Mivel a mai fiatalokat nagyon nehéz elszakítani az elektronikai eszközöktől ezért van pár dolog, ami biztos, hogy felkelti az érdeklődésüket, sőt az immunrendszerük is erősödik tőle.

– Hagyjátok a gyermekeiteknek, hogy a házi kedvencekkel játsszanak, mert így sokkal ellenállóbbak lesznek a baktériumokkal szemben.

– Hagyjátok gyermekeiteknek, hogy mezítláb sétáljanak és a sárban játsszanak, mert ettől is erősödik az immunrendszerük.

– Ha a gyerek beveszi a szájába a játékait ne kapd ki a kezei közül, mert náluk ez egy természetes folyamat, így megismerkedik a szervezete a tárgyakon lévő mikrobákkal és jobban fel tudják venni a harcot a kórokozókkal szemben.

– Engedjétek meg a csemetéiteknek, hogy más kisgyerekekkel játsszanak.

– Butaság azt hinni, hogy a gyerekek nem ehetnek csokit, joghurtot vagy konzervált ételeket. Természetesen abból is bátran fogyaszthatnak.

– Nem kell naponta többször megfürdetni a gyermeket, elég ha naponta csak egyszer kerül rá sor.

Ha mindentől óvod és félted őt nem lesz teljes értékű gyerek, mindig beteg lesz mert az alapvető baktériumokat sem fogja tudni felismerni a kis szervezete és nem tud majd ellenük harcolni. Ha tényleg jót akarsz neki, hagyd, hogy piszkos legyen!

Ők élvezik ha tetőtől-talpig maszatosak lehetnek, ezért nem is szabad meggátolni őket ebben. Amennyiben azt szeretnéd, hogy a gyereked makk egészséges legyen, akkor ezeket a tevékenységeket mind-mind meg kell neki engedned.

Hirdetés