Újra felkapott műsor lett Magyarországon is a Legyen Ön is Milliomos. Annak idején rengetegen ültek el a TV képernyők elé, hogy végignézzék Vágó István műsorvezetésével az izgalmas játékot. Most viszont nem a magyar, hanem a brit Legyen Ön is Milliomos egyik adásából hoztunk el egy úriembert, vagyis annak történetét, aki bízott a közönség voksában, de sajnos csalódnia kellett, ugyanis a válasz rossz volt.

Az Oli névre hallgató fiatalember töretlenül haladt előre a játékban, ameddig egy olyan kérdést nem kapott, amire nem tudta a választ. Ez volt az a pillanat, amikor eldönthette, hogy vagy megáll és 44,7 millió forintnak megfelelő összeget visz haza, vagy folytatja a játékot kb 90 millió forintért. Ő az utóbbit választotta.

A 90 milliós kérdés így hangzott: Mely regény első szavai voltak ezek: “Május 3., Szász-Besztercén – Május 1-én este 8.35-kor indultam el Münchenből.”

Ismételten négy válaszból lehetett választani, amik a következők voltak:

A: Suszter, szabó, baka, kém;

B: Drakula;

C: A sötétség mélyén;

D: Frankenstein.

Mivel a játékos egyik könyvet sem olvasta, így nagyon nehéz döntés elé került. Szerencsére maradt még segítsége, így első körben lefelezte a válasz lehetőségeket. Ám ez sem könnyítette meg a dolgát, mert még minidig nagyon bizonytalan volt. Nem maradt más választása, minthogy a közönség segítségét kérje, akik 81%-os fölénnyel jelölték meg az A jelű választ, vagyis a Suszter, szabó, baka, kém-et. Oli hallgatott a közönség megérzéseire és megjelölte az A választ.

Pattanásig feszült hangulat uralkodott a stúdióban, miután Oli megjelölte a választ. Sajnálatos módon azonban mind a közönség, mind a játékos rossz választ jelölt meg így a hőn áhított nyeremény elúszott.

Mivel rosszul válaszolt a kérdésre, így sajnos nem játszhatott tovább, pedig már csak két kérdés maradt hátra. Igaz, hogy a 33 millió forintos kérdést elbukta, de szerencsére maradt egy 11 milliós garantált nyereménye, amit hazavihetett. Ez is több, mint a semmi.

“Legalább most már ezt is tudom” – mondta miután felvillant a jó válasz. Mind a műsorvezető, mind a közönség nagyon sajnálta, hogy ez az okos ember nem tudta végigvinni a játékot, pedig már csak egy hajszál választotta el a győzelemtől.

Hirdetés