Brenda több, mint 14 éven át énekelt a betegeknek, hogy nyugodtabbnak érezzék magukat a kórházban, ám ez volt az első alkalom, hogy levideózták őt.

Tény, hogy az orvosok azok, akik diagnosztizálják az emberek állapotát és egészségügyi problémáját, akik előírják a gyógyszerek szedését és a műtétek szükségességét, de az ápolók segítsége nélkül ezeket nem tudnák kivitelezni.
Az ápolók azok, akik ellenőrzik, hogy a betegek megfelelően szedik-e az előírt gyógyszereket, akik első kézből tudják meg, ha változott a páciens állapota, akik ott állnak nap végén az ágyuk mellett és megkérdezik, hogy érzik magukat.

Brenda Buurstra egy nagyon odaadó és támogató nővér, aki a Michigan-i Bronson Kórházban dolgozik. Az ápolónő, ahogy beér a munkahelyére, az az első dolga, hogy meglátogatja a betegeit és megkérdezi, hogy vannak.

Robert Olson az egyik olyan beteg, akihez Brenda minden alkalommal betér. Az idős férfinek légzési nehézségek miatt kellett a kórházban lennie. Robert története nagyon érdekes, ugyanis világ életében nagyon keményen dolgozott és 85 éves volt, amikor elment nyugdíjba. Ezután romlott meg egészségi állapota, ami miatt be kellett feküdnie.

Mivel a férfi gyerekei dolgoznak, és ő már nem tudott magáról gondoskodni, ezért a kórházban Brenda szárnyai alá került. Amikor az új beteg kórtermébe belépett majd meglátta, hogy a férfi és a lánya Pat Bonne showt nézett egyből becsatlakozott, majd beszélgetésbe elegyedtek. Kiderült, hogy Robert kedvenc dala épp Pat Boone lányától származik. Brendának nem kellett sokat gondolkoznia azon, hogy elénekelje-e neki a dalt. Fogta a telefonját, és elindította rajta a számot, majd énekelni kezdett.

A férfit annyira lenyűgözte ápolója éneke, hogy rossz egészségügyi állapota ellenére, ő is neki állt énekelni.

Másnap Brenda megint bement Roberthez, és egy papírlapot nyomott a kezébe, amin a “You Light Up My Life” című dal szövege volt olvasható.

Ekkor a férfi lánya már elővette a telefonját és videózni kezdte a megható jelenetet. Elmondása szerint soha nem látott még ilyet beteg és ápoló között.

“Amikor együtt énekeltek a szemei csillogni kezdtek, arckifejezése teljesen megváltozott, szája pedig hatalmas mosolyra húzódott.” – mondta a lány.

A család nem gondolta volna, hogy Robert valaha is ki fog jönni a kórházból, de Brenda rendszeres látogatásának hála új erőre kapott, egészségügyi állapota javulni kezdett és a saját lábán hagyta el a kórházat.

“14 éven keresztül énekeltem a betegeimnek, de ez volt az első alkalom, hogy felvettek. Mindig is arra törekedtem, hogy jobbá és elviselhetőbbé tegyem a páciensek számára a kórházban töltött időszakot.” – mondta Brenda.

Miután az ominózus videó felkerült a Youtube-ra futótűzként kezdett el terjedni, ahol mindenki dicsérni kezdte a nővért. Többen mondták, hogy az ápolónő angyali hangjával mutatta meg Robertnek a gyógyulás felé vezető utat.

Íme a felvétel:

Ti mit gondoltok erről? Több ilyen ápoló kellene hazánkban is?

Hirdetés