Rengetegen hiányolják azokat az igazi teleket, mikor november végén leesett a hó és onnantól fogva napi szinten lehetett szánkózni, hógolyózni, hóembert építeni… stb. A gyerekek alig várták, hogy kimehessenek játszani, belehempereghessenek a hóba, no meg a karácsony is sokkal szebb volt, mint manapság. Sajnos ma már nem sok hó esik és a fehér karácsonyról is csak titkon álmodunk.

Ám bizonyos szakemberek arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy bizony a természet ezt az enyhe időjárást kamatostul vissza fogja nekünk adni később. Mivel az időjárás évről évre romlik ezért egyre rosszabbá válik a helyzet, sőt egyre szélsőségesebb lesz.

Ez természetesen a klímaváltozásnak is köszönhető, ami egyre nagyobb nyomást hoz létre Európa északi részén. Az elmúlt 50 évben, a tudósok elmondása alapján, nem volt ilyen kevés napsütés mint most és ez is befolyásolja az idei tél hőmérsékletét.

Ez pedig csak rosszabb és rosszabb lesz, így bizony fel kell készülni arra, hogy a természet egy nap csúnyán le fog csapni.

Hirdetés