Évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt csak néhány család engedhette meg magának, hogy óriási házakban éljen. Akinek jövedelmező munkája vagy saját vállalkozása volt, azt bizony a pénz is felvetette, ezért mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy az emberek lássák nagy vagyonnal rendelkezik. Az ilyen anyagi helyzetben lévő illetők nem féltek hatalmas, kacsalábon forgó palotákat venni, amit a legszebb bútorokkal töltöttek meg. Ám mint minden, úgy a gazdaság is elkezdett hanyatlani, a vállalatok sorra csődöltek be, s a bankok lefoglalták ezeket az ingatlanokat. Ebben a helyzetben nem volt mit tenni, mint elhagyni szeretett otthonaikat.

Az Egyesült Királyságban rengeteg üresen álló ház van, amik már jó sok ideje nem láttak embert.

A cikkben szereplő kísérteties fotók a “The Bishops Avenue” utcáin készültek, ami már szinte úgy néz ki mint egy szellem járta terület. Ebben az utcában a legértékesebb ingatlanokra bukkanhat az ember, vagy legalábbis azok voltak évtizedekkel ezelőtt.

Bizony nem egy olyan ember van/volt, aki kalandvágyból nézte meg ezeket a házakat. A képek készítői viszont nemcsak kívülről fotózták le őket, hanem belülről is. Ezzel is megmutatva mennyit tud romlani egy ingatlan állapota, ha nem lakja egy árva lélek sem.

Az épületek külsejét és belsejét vastag pókháló réteg borítja. A falak megsínylették már a folyamatos hőmérséklet ingadozást, melytől felvizesedtek és ledobálták magukról a vakolatot.

Az üres beltéri medencék és hálószobák évek óta érintetlenek a hatalmas villákban. A legtöbbjük még egy évszázada sem épült fel, de már úgy néznek ki, mintha 200 évesek lennének.

Az 1980-as évek vége felé közeledve ezen lakóházak értéke a mostani árfolyamok szerint számolva meghaladta a 370 millió forintot. Természetesen mára már az ingatlan árak jócskán a magasba szöktek. Egy ilyen jellegű ingatlan a mostani piacon 7,1 milliárd forintba kerül.

Sajnálatos módon ezen a szakaszon az épületek csaknem egyharmada üresen és megkopottan áll. Mivel ilyen magasak az ingatlan árak, ezért senki sem tud beköltözni, ha csak nem akar teljesen elszegényedni a felújítás és fenntartási költségek miatt.

Az utcában lévő elhagyatott házak összértéke majdnem 130 milliárd forintra rúg.

A legtöbb kívülről még nem is annyira vészes…

… ám, ha belépsz, akkor láthatod, hogy az idő bizony nem kímélte a belső szerkezetet.

Mindenhol piszkos, poros, pókhálós padló, falak, plafon, lépcső.

A természet már szép lassan elkezdte visszavenni a saját tulajdonát.

Az üresen álló házak akár egy horrorfilmbe is elmennének.

A mennyezet mindenhol szakad le és penészes falak láthatók mindenütt.

Nos, annak ellenére, hogy az állapotuk meglehetősen ramaty, gyanítom van olyan ember, aki szívesen beköltözne ide.

Hirdetés