A fiatalabb generáció tudja, hogy mi a villámcsődület, vagy ahogy az angolok és amerikaiak hívják flashmob. A laikusoknak viszont elmondjuk, hogy ezek olyan események melyek teljesen spontán helyszínen jönnek létre és valamilyen nem mindennapi tevékenységet hajtanak végre. Ezek a  produkciók előre meg vannak szervezve, bár aki először látja ezt nem tudja, hiszen teljesen civil emberek kezdenek el vagy énekelni, vagy táncolni. Amint vége az előadásnak, hirtelen feloszlanak, mintha soha nem is történt volna semmi különös az adott helyen.

A legelső flashmob 2003-ban került megrendezésre New York városában, szóval nem egy régi keletű dologról van szó. Ezeknek a célja többnyire az emberek figyelmének felkeltése, vagy valamilyen demonstráció.

Mivel a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola a 125. születésnapját ünnepli, ezért az iskola egykori és jelenlegi diákjai valamint tanárai egy ilyen flashmobot szerveztek a Malom Központba, azaz a város plázájába. Mondhatni ezzel nyitották meg az egész évre betervezett programjaikat.

Ez a zseniális ötlet az iskola igazgatójának, név szerint Miklósné Faragó Csillának jutott az eszébe, a célja pedig az volt, hogy népszerűsítse a közelgő programjaikat. Az iskolai zenekar filmzenéket dolgozott fel, így esett a választásuk a Trónok harca betétdalára, amit körülbelül 200 zenész és a kórus tagjai adtak elő. Az igazgató asszony elmondta, hogy az idei tanév végén, egy nagy komolyzenei koncertet fognak előadni.

Az iskolások előadásáról videofelvétel is készült, amit eddig több százan tekintettek meg. Ha te is meghallod az ikonikus sorozat zenéjét egyből ki fog rázni a hideg.

Na mit gondolsz erről a sok tehetséges diákról?

Hirdetés