Az emberek a stresszes világnak köszönhetően egyre mélabúsabbakká és depressziósabbakká válnak. Ilyenkor elfelejtik, hogyan kell felvidítani saját magukat, hogyan kell magukat úgy lefoglalni, hogy boldog pillanatokat okozzanak maguknak. A melankolikus hangulatra nagyon jó egy vicces és romantikus vígjáték, amitől mindenki a hasát fogja a nevetéstől. A mai cikkünkben olyan filmeket hoztunk el, amik akár a legszomorúbb napokon is felvidítanak benneteket.

Mistresses (2019)

Három lány – egy ápolónő, egy diák és egy színésznő – véletlenül találkoznak egy bárban és kiderül, hogy mindannyiuknak olyan pasijuk volt, aki valójában házas ember volt. A lányok ott helyben eldöntik, hogy bosszút állnak az exükön. Ám mielőtt sikerült volna elérni céljukat úgy döntöttek, hogy újonnan szerzett tapasztalataikat és készségeiket arra használják, hogy a hasonló helyzetbe került lányokon segítsenek, akik mérhetetlenül szerelmesek.

Értékelése: 5,7.

Hogyan legyünk szinglik? (2016)

A főszereplő, Alice (Dakota Johnson) nemrég szakított a pasijával. A lány nem tudja elengedni a múltat és új életet kezdeni, á hirtelen megjelenik a láthatáron egy új barátnő Robin (Rebel Wilson), aki segít neki abban, hogy újra bepasizzon. Később Alice rájön, hogy a folyamatos bulizásokkal nem tudja kitölteni azt a lelki ürességet, amit csak egy férfi tölthetne be.

Értékelés: 6,5.

Elvált nők klubja (1996)

A film négy főhőse Brenda (Bette Midler), Elise (Goldie Hawn), Cynthia (Stockard Channing) és Annie (Diane Keaton), akik szoros barátságban álltak egymással, sőt együtt is diplomáztak le. A lányokat azonban messze sodorta egymástól az élet, de Cynthia halálhíre újra összekovácsolta őket. Mind a hárman elváltak és csúnyán rászedték őket anyagilag, ám ők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy bosszút állnak férjeiken. Mivel exük cégeiben igen fontos szerepet játszottak, ezért tudták hol vannak annak gyenge pontjai. Azokat kihasználva, pedig kamatostul visszafizetik a sok rosszat a volt férjeiknek.

Értékelés: 7,3.

Szerelemre hangszerelve (2013)

Grace (Keira Knightley) és David (Adam Levine) közös dalokat írnak, amit a férfi ad elő. Az énekes annyira befut, hogy fejébe száll a dicsőség és szakít a lánnyal. Greta nagyon elkeseredik ám egy nap fellép egy bárban, ahol Dan (Mark Ruffalo) egy volt lemezkiadó vezető meghallja a lány énekét és azonnal megtetszik neki az előadása. A két főszereplő úgy dönt, hogy közös lemezbe kezd, amiből kihagyják a lemezkiadókat. Elhatározzák, hogy New York utcáin fogják felvenni a dalokat, majd a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül, ahogy közelebbről megismerik egymást.

Értékelés: 7,4.

Mint-a-kép (1997)

Kate (Jennifer Aniston) egy nagyon tehetséges marketingmenedzser, aki arról álmodik, hogy feljebb kerülhet a ranglétrán, ám főnöke egy konzervatív elveket valló ember, aki úgy gondolja, hogy a nők csak akkor megbízhatók, ha férfivel áll kapcsolatban. A lány barátnője azt tanácsolja neki, hogy béreljen fel egy férfit és hitesse el a munkahelyén, hogy megállapodott. A hazugságból azonban valóság lesz, mert a felek egymásba szeretnek.

Értékelés: 6,8.

Meglesni és megszeretni (1997)

Sam (Matthew Broderick) és Maggie (Meg Ryan) élete fenekestül felfordul, amikor szakítanak velük az aktuális párjaik. Kiderül, hogy a két illető egymás miatt hagyta el volt párját. Sam mindent meg akar tenni, hogy visszakapja egykori barátnőjét, Maggie pedig bosszút akar állni egykori vőlegényén. Az exek egy véletlennek köszönhetik a találkozást és Maggie rábeszéli Samet, hogy csak úgy szerezheti vissza Lindát, ha féltékennyé teszi.

Értékelés: 7.

Hétmérföldes szerelem (2010)

Erin (Drew Barrymore) és Garrett (Justin Long) kapcsolata valójában csak egy egy éjszakás kalandnak indult, majd nyári románc lett belőle. Később kiderül, hogy egyikük sem tervez komoly kapcsolatot, mert Garett Los Angelesbe megy, Erin pedig New Yorkba. Nyár végén viszont már nem biztosak benne, hogy véget akarnak vetni ennek a kapcsolatnak ezért távkapcsolatban fojtatják tovább viszonyukat. A kérdés már csak az, hogy kiállják-e az idő és a távolság próbáját?

Értékelés: 6,7.

Szakíts, ha bírsz (2006)

Gary (Vince Vaughn) és Brooke (Jennifer Aniston) kapcsolata nagyon gyorsan zajlott, összeismerkedtek, elsöprő szerelem alakult ki közöttük, majd összeköltöztek. De tartja a mondás, hogy lakva ismerszik meg az ember és bizony több összetűzésbe is keveredik a két főszereplő. Igazi háború tör ki a szerelmesek között, melyből már az összes ismerős, barát és idegen kiveszi a részét.

Értékelés: 6,5.

Zene és szöveg (2007)

Alex Fletcher (Hugh Grant) egy kiöregedett rock sztár, akit felkérnek egy közös munkára, ám rádöbben, hogy képtelen megírni az új dal szövegét. Már kezdi feladni, ám rájön, hogy bejárónője Sophie (Drew Barrymore) nagyon tehetséges a dalszövegírásban. A nőnek azonban nincs kedve ilyen titkos munkákhoz, de Alex úgy érzi van annyira vonzó, hogy bármire rávegye.

Értékelés: 6,8.

Én, a nő és plusz egy fő (2006)

Carl (Matt Dillon) és Molly (Kate Hudson) éppen belekezdett új életükbe, ám a tökéletes jövőjüket elrontja Carl barátja Randy, akit épp kirúgtak a munkahelyéről és fedél nélkül maradt. Az átmeneti vendégségből hamar állandó jellegű lakhely lesz, amivel igencsak megnehezíti a pár életét.

Értékelés: 6,6.

Végállomás: esküvő (2018)

Lindsay (Winona Ryder) és Frank (Keanu Reeves) meghívást kap egy esküvőre, amire egyáltalán nem akarnak elmenni, de eleget tesznek az ifjú pár kérésének. Találkozásukkor kiderült, hogy közös vonásuk, hogy mindketten utálják a vőlegény, a menyasszonyt, az esküvőket, sőt még egymást is. Mivel viselkedésükkel mindenkit elüldöznek maguktól, így csak egymás társaságára tudnak számítani. A két makrancos szereplő annyira összemelegedik, hogy komoly érzelmek alakulnak ki köztük.

Értékelés: 6.

Ti láttátok már ezeket a filmeket?

Hirdetés