A hollywoodi filmeknek köszönhetően jó párszor bemutatták a titkosszolgálatot, akinek elég nagy neve van a világon. Nyilván a filmek nem teljesen fedik a valóságot, de mi azért hoztuk létre ezt a cikket, hogy megtudjátok, mi mindent csinálnak ezek az emberek és mennyiben különbözik attól, amiket a filmekben láthattunk.

Sokkal többen vannak, mint azt bárki hinné.

A titkos szolgálatnál összesen 6500 ember dolgozik, ami jóval több, mint azt bárki is gondolta volna. Rengeteg ember kell, hogy egy-egy küldetés problémamentesen történjen.

Az elnökön kívül másokra is vigyáznak.

Az elnökön családját, a kijelölt személyeket, például vendégeket, sőt még az ex elnököket és azok családját is állandó jelleggel védelmezik.

Átfogó kiképzésben részesülnek, ahol arra is megtanítják őket, hogyan meneküljenek el, ha tüzet nyitnak rájuk, sőt még a vízbeesést is megtanítják nekik.

A kiképzésnek hála tudásuk majdnem olyan, mint egy képzett mentősé. A nap bármely szakaszában készek arra, hogy elsősegélynyújtást hajtsanak végre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

Mindig minden körülmények között van náluk egy-egy tasak az elnök véréből, vagy annak megfelelő vércsoportú vérből ha szükség lenne rá.

Minden egyes ügynök álnevet használ, hogy ne tudják őket beazonosítani. Emellett az elnökök is új fedőnevet kapnak és azon szólítják őket a közös rádió frekvencián.

Az ovális irodában elrejtett érzékelőknek, mikrofonoknak és kameráknak köszönhetően a titkosszolgálat mindenről tud, ami ott zajlik.

Többször vannak civil ruhában, mint azt gondolnánk. Ezek az  emberek még az elnök hobbijaiban is kiveszik részüket.

Az egyenruhások, az orvosi rutinvizsgálatokra is elmennek az amerikai elnökkel.

Van egy csapat, aki azokat a bejövő leveleket és hívásokat nézi, ami fenyegető lehet az elnök számára.

Videó és hangfelvétel készül azokról az eseményekről, amit az elnök tart.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

A hollywoodi filmek terjesztették el azt a sztereotípiát, hogy a titkosszolgálat emberei felesküdtek arra, hogy az életük árán is megvédik őt, ám ilyen nincs a valóságban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

Amióta megalapították a titkosszolgálatot, csupán csak egyetlen ember vesztette életét bevetés során. Leslie Coffelt (bal kép) 1950. november 1-én hunyt el miközben Harry S. Truman elnököt védelmezte (jobb kép).

Gyakorlatilag nincsenek arról információk, hogy a főhadiszállásuk hol található.

Az Abraham Lincoln elleni merénylet után alapították meg a Titkosszolgálatot.

Legelőször a pénzhamisítók és csalók letartóztatása volt a fő feladatuk, ám ez az idő múlásával teljesen átalakult. Igaz mind a mai napig foglalkoznak ezzel, de már nem olyan szinten mint az elején.

Mivel ők is emberek, ezért tévednek is. Például Obama elnökségi időszaka alatt, egy férfi késsel a kezében mászott be a Fehér ház udvarára úgy, hogy Obama eközben egy liftben volt a titkosszolgálat egyik emberével.

Minden egyes percben kommunikálnak egymással. A gesztusaik, mindent elárulnak, természetesen a jelentésüket csak ők ismerik, de egy álldörzsölés, gyűrű vagy ruha igazítás is valamilyen kódot foglal magában.

Hirdetés