Azt már mindenki kisgyerekként megtanulta, hogy az oroszlán az állatok királya. Ő az egyik legismertebb ragadozó mind közül, egy félelmetes vadász, aki falkájával együtt cserkészi be a zsákmányt. Biztos mindenki látta az Oroszlánkirály című Disney mesét, ahol ezeknek az állatoknak az életét mutatják be rajzfilm változatban. Igaz ott gonosz oroszlán is volt, akit Zordonnak hívtak és mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy ő legyen a király. Mindenki lélegzetvisszafojtva nézte, ahogy a kis Szimba elveszíti apukáját és ezzel ő lesz az új király. Ebben a mesében a gonosz oroszlánnak a hiénák voltak a csatlósai, akiknek feltett szándékuk volt kiontani Szimba életét. Természetesen a mesében minden jól alakult, mindenki megmenekült és béke szállt Afrika szavannáira.

Sajnos a való élet nem tartogat mindig happy endet. Egy videó futótűzként kezdett terjedni az interneten a közösségi oldalak felhasználói között, ahol majdnem két tucat hiéna csapott le egy védtelen hím oroszlánra, akit Red-nek hívnak. Igaz ebben az esetben jó vége lett a dolognak, de percekig abban a hitben voltunk, hogy itt a vég számára.

A videón egyértelműen látható, hogy a hiénák csapatban támadtak az oroszlánra, aki konkrétan az életéért küzdött. Ez a három és fél perces videó maga a kín azoknak, akik szeretik az oroszlánokat és utálják a hiénákat. Tökéletesen látható, ahogy az aljas hiénák bele-bele harapnak és csípnek az oroszlán hátsójába, aki próbál minden foltos ragadozót szemmel tartani, ám annyian vannak, hogy lehetetlen rájuk figyelni, főleg úgy, hogy mindegyik váltogatja a helyét. Jó pár percen keresztül küzd, hogy megszabaduljon ezektől a ragadozóktól.

A felvétel nézése alatt drámai perceknek lehetünk szemtanúi, hiszen fogalmunk sincsen arról, hogy megmenekül-e a hiénák karmai közül vagy nem. Mikor már kezd kilátástalannak tűnni a helyzet és az oroszlánnak nem marad más választása, minthogy feladja a küzdelmet, hiszen egymaga nem tud elbánni ennyi ragadozóval, egyszer csak megjelenik a távolban barátja Tatu, aki Red segítségére siet és kimenekíti őt.

Szerencsére boldog vége lett a történetnek, ám ha Tatu nem érzi meg, hogy barátja bajban van, akkor szomorú vége lett volna az egész helyzetnek.

Hirdetés