Ma már egyre több fotóval találkozunk az interneten, melyekről mindenféle kutatás nélkül elhisszük, hogy igazi. A mai modern technológiáknak köszönhetően már nem olyan bonyolult két képet összeszerkeszteni, sőt egyre többen csinálnak efféle fotókat. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy a világháló legnépszerűbb képeit górcső alá vesszük és bemutatjuk nektek, hogy az eredeti képek messze nem olyanok, mint amit a legtöbben el akarnak hitetni a felhasználókkal.

A jobb oldali kép az eredeti, ám a vicces internetezők úgy gondolták, hogy sokkal menőbb lesz ez a cica, ha mérges tekintetet kölcsönöznek neki.

Ennek a rizsfőző fiúnak a képe sem igazi, ugyanis ez az edény egy szobor, amit Tokióban bárki megvásárolhat.

Egy kisfiú, aki az elhunyt szülei sírja mellett fekszik Szíriában. Nagyon megindító kép, ám egy megjátszott jelenetet ábrázol.

Ennek a nőnek a bal oldali képe is futótűzként terjedt a neten, ám sajnos nem valódi. Az eredeti fotón, csak az egyik lábát teszi fel a pultra.

A fagyott Velence nevű kép, szintén csak montázsolás eredménye és a jobb oldalon látható képekből lett összeszerkesztve.

Sokan elhitték, hogy a szikla tetején lévő kastély valóban így néz ki. Az igazság viszont az, hogy egy thaiföldi szikla és egy németországi kastély képét szerkesztették össze.

A szelfiző pilóta képe is nagyon népszerű lett az emberek körében, bár megint csak egy ügyes photoshoppolásról van szó. A férfi eredetileg a földön készítette magáról a fotót.

Mindenki látta azt a hegyet, mely fölött több lentikuláris felhő is összegyűlt. Valójában csak egy darab felhő volt fölötte a többi meg csak oda lett szerkesztve.

Ez az éjben fekete színű oroszlán is csak egy nagyon profi képszerkesztésnek az eredménye.

Sokan gondolták, hogy ez a két kép teljesen különböző és az erdőirtás hatásait mutatja be, ám valójában a fotó ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben készült.

A fotós úgy gondolta, hogy sokkal menőbb lesz a kép, ha a Holdat egyenesen a felhőkarcolóra helyezi. Jól gondolta, nagyon népszerű lett.

Mindenki számára ismerős lehet ez a fotó, amin a medve üldözi a kerékpárost. Nos, az eredeti képen sosem volt biciklis.

Sajnálatos módon ez a cuki mini pufi zsiráfos kép is hamis.

Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor közös képe is egy ügyes trükk miatt jött létre. Az eredeti fotón csak és kizárólag Monroe látható.

Sajnálatos módon a régészek soha nem fedeztek fel óriás csontvázakat. Ez a kép annak köszönheti a népszerűségét, hogy nagyon ügyesen megszerkesztették.

Ez a kép sem valódi, ahol a medve kergeti a National Geographic fotósait. Az eredeti kép a jobb sarokban található.

Számtalan oldalon és közösségi portálon találkozhattunk ezzel az ikonikus fotóval, de most mindenkit el kell keserítenünk, ugyanis az eredeti képen nyoma sincs annak, hogy a lányból bélsár távozna.

Az a sziget, ami úgy néz ki, mint Törökország zászlaja nem igazi. Eredeti neve Molokini-sziget, mely Maui és Kahoolawein Hawaii szigetei között helyezkedik el. Valóban félkör alakú, csak csillag nem tartozik hozzá.

A teknős fejre hasonlító hegy sem így néz ki a valóságban. Eredetileg Észak-Karolinában található és úgy fest, mint az alsó képen.

A tehén, aki megpihent az autó motorháztetején szintén csak a photoshop műve. Az igazi képen a mező közepén fekszik.

Egy kreatív fotós kihasználta, hogy ennek a családnak a nevét többféleképpen is lehet variálni. A fenti kép a szerkesztett az alsó pedig az eredeti.

Valóban nagyon jól néz ki, ahogy a felhők közül előjön az űrsikló. De sajnos ez megint egy mesterkélt fotó. Az eredeti igencsak zordra sikeredett.

Bizonyára sokan láttátok már Albert Einstein képét, amikor is egy katonai eszköz tesztelése napján biciklizik. Ez a fotó is meg van szerkesztve, ugyanis a fizikus valójában saját udvarában kerékpározik.

 

Hirdetés