A gyerekek mellett nem unalmas az élet, hiszen minden egyes percben figyelni kell arra, hogy mit csinálnak. Fontos szem előtt tartani, hogy milyen ételeket, játékokat és jelmezeket vásárolunk gyerekeinknek, mivel számos hétköznapinak hitt tárgy veszélyes lehet a kicsikre nézve. Annak érdekében, hogy megtudd mely játékok, növények és ételek veszélyesek a gyermekedre, olvasd el a cikket és minden kérdésedre választ kaphatsz.

Mosószerek

A pod-os mosószerek nagyon veszélyesek a gyerekekre nézve, több okból kifolyólag is. Például, ha lenyeli, súlyosan megmarhatja a szájüreget, garatot, nyelőcsövet és a gyomort is. A pod felszakadása súlyos bőr és szemirritációt valamint égési sérüléseket eredményez. Belélegzése pedig károsíthatja a tüdőt. Ilyen esetben hívd a detoxikálót.

Lufik és más apró tárgyak

A latexből készült lufik képesek elzárni a légcsövet, ami fulladást okozhat. További veszélyes tárgy például a mágnesek, üveggolyók, lapos elemek… stb. Ha ilyen probléma merül fel, akkor erősebben kezd el ütni a gyermeked hátát és hívd ki a mentőket.

Állateledel

Száraz táp megkóstolása esetén előfordul, hogy a gyermek megbetegszik. Viszont nagyobb gondot okoz, ha nagyobb testű kutya száraztápját próbálja megenni, ugyanis azok elzárhatják a levegő útját, ami fulladáshoz vezethet. Ebben az esetben is azonnal mentőt kell hívni és ütögetni a hátát.

Propelleres játékok

A propellerrel rendelkező drónok nagy veszélyt jelenthetnek, ha nem követik a biztonsági előírásokat. Előfordult már, hogy egy gyermek szemét propeller vágta el, ezért az ilyen helyzetek elkerülése érdekében, alaposan át kell tanulmányozni a biztonsági útmutatót.

Trambulinok

Statisztikai adatok alapján évente 51.000 1 és 14 év közötti gyermek sérül meg trambulinozás közben, amiért be kell vinni őket a kórházba. Az Egyesült Államokban ez a szám közelít az évi 250.000-hez.

Játék ládák

Célszerűbb fedél nélküli ládákat használni a játékok tárolására, mert a fedeles ládák baleset veszélyesek lehetnek, például a gyermek kezére vagy fejére ráeshet a tető, sőt bele is mászhatnak a ládába, ami fulladáshoz vezethet.

Bizonyos szobanövények

A Philodendron, a leander és a vitorlavirág mérgezőek lehetnek, ha valaki megpróbálja a szájába venni. Célszerű olyan magasságba tenni a szobanövényeket, ahol a gyerek nem érheti el. Ha úgy gondolod, hogy a gyermeked mérgezést kapott, hívd a mentőket.

Cukorkák és jelmezek

Halloweenkor a gyermekek rengeteg cukorkát kapnak, de célszerű ellenőrizni mindegyiket, ugyanis fulladáshoz vezethetnek. Statisztikai adatok alapján a Warheads márkájú savanyú kemény cukorkát tartották a legveszélyesebbnek, mert égési sérüléseket eredményezett a gyermek szájában.

A jelmezekkel szintén vigyázni kell, ugyanis előfordul, hogy bizonyos ruhák lángra kapnak, az anyagösszetétel miatt. Mindig ellenőrizd, milyen anyagú jelmezt akar gyermeked felvenni.

Hirdetés