Akik rendszeresen használnak hajlakkot, bizony mindig tartanak otthon tartalékba néhány flakonnal, nehogy véletlenül azon kapják magukat egy nap, hogy teljesen kifogytak belőle. De tudtad, hogy a hajformázáson kívül számos más dologra is fel lehet használni ezt a terméket, amik nagy mértékben megkönnyíthetik az életedet? Bizony, így van. Például be lehet vele fújni a virágokat, hogy azok tartósabbak legyenek, le lehet vele kezelni a cipőket, hogy fényesebbek maradjanak, de a friss körömlakkok gyorsabb szárításra is simán fel lehet használni. Ma úgy döntöttünk bemutatjuk nektek a hajlakk néhány nagyon hasznos és praktikus felhasználását. A cikk után pedig garantált, hogy ti is be fogtok szerezni legalább egy-két flakonnal.

Egy régi és letisztított szempillaspirál ecsettel és egy kis hajlakkal csodálatosan szabályos és rendezett szemöldököt varázsolhatsz magadnak. Nincs más dolgod, mint befújni az ecsetet és átfésülni a szálakat.

Ha sehogy sem tudod átfűzni a cérnát a tűn, akkor célszerű előtte a cérna végét lefújni hajlakkal és olyan könnyen át fog menni rajta, mintha egész életedben ezt gyakoroltad volna.

Ha idegesít, hogy mindig lecsúszik a nadrágod slicce, akkor itt az ideje rábízni magad a hajlakk erejére. Egyszerűen csak fújd be a területet és hagy megszáradni. Hidd el ezek után egyszer nem fog lecsúszni.

Ha sokáig szeretnéd megőrizni gyermeked zsírkréta rajzát, akkor egyszerűen csak fújd le a rajzot és a kréta sokkal tovább marad meg. Így nem kell félned attól, hogy időközben elkezd leolvadni róla a meleg hatására.

Unod már, hogy a függönyeidet havi szinten kell mosni, mert a szálak között megül a por? Fújd be őket hajlakkal és az garantáltan távol tartja a makacs porszemeket az anyagtól.

Az összefestékezett ruhából úgy tudod a legegyszerűbben kiszedni a foltot, ha egy papír vagy ruhadarabra ráfújsz egy kis hajlakkot és pár percig a folton hagyod. Ezután mosd ki úgy, ahogy mindig is szoktad.

Ha azt akarod, hogy a hajcsatjaid ne essenek ki a hajadból, fújj rájuk egy kis lakkot. Ezzel a módszerrel sokkal tovább maradnak a hajadban.

Nincs kéznél szösztelenítő henger, de nagyon nagy szükséged lenne rá? Nos fogj egy papír zsebkendőt és fújj rá egy kevés lakkot, ezzel töröld át a ruhád és voilá, volt-nincs szösz.

Bosszant, hogy vannak csavarok melyek nem akarnak a helyükön maradni? Megértjük. A legcélszerűbb, ha lefújod őket hajlakkal, így sokkal stabilabbak lesznek, mint előtte.

Minden nő imádja a virágokat, de szomorúsággal tölti el őket, ha néhány napon belül elhervadnak. Úgy tudod tartósabbá tenni őket, ha a leveleket és a szirmokat lehajlakkozod.

A hajlakk tökéletes arra, hogy hosszabb ideig tartsd fényesen a cipőidet.

Imádod a szoknyát de félsz attól, hogy a szél felkapja? Nem kell mást tenned csak egy kis lakkot permetezni a combodra. Ezzel a módszerrel többet nem lesznek kínos pillanataid.

A körömlakkozás igazi átok tud lenni, hiszen közvetlenül utána szinte semmit sem lehet csinálni. Miután rákented a festéket várj néhány percig majd fújj rájuk hajlakkot, így gyorsabban száradnak meg.

Nincs is idegesítőbb, mikor egy cipőben csúszkál a lábad. Nem beszélve arról, hogy emiatt folyamatos dörzsölésnek van kitéve, amitől kisebb sebek alakulnak ki. Annak érdekében, hogy ezt megakadályozd fújd be a lábad hajlakkal és nem fog többet előre-hátra csúszkálni a lábad.

Kipróbáltad már valamelyiket? Vannak még ehhez hasonló ötleteid?

Hirdetés