Mindenkinek jogában áll szubjektíven eldönteni, hogy mi számára a drága dolog. Előfordul, hogy a családoknak egy havi élelmiszer beszerzése már meghaladja azt a határt, míg másoknak egy luxus nyaralás is olcsó. Sokan viszont nincsenek tisztában azzal, hogy a Földön van néhány folyékony halmazállapotú anyag, amiért horribilis összegeket kell fizetni. Mi most összegyűjtöttük ezeket a termékeket, sőt azt is, hogy egy literért mekkora összeget kell fizetni.

Íme a világ legdrágább folyadékai, amiért mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába, ha szeretnénk belőle vásárolni.

Folyékony papír – kb. 12.000 forint/liter.

A “Liquid Paper” nevű termék egy olyan eszköz, aminek segítségével kijavíthatod az írásbeli hibákat. Összetevői miatt olyan drága. Tartalmaz például: oldószer-benzint, ásványi szeszes italokat, diszpergálószereket és illatanyagokat.

Penicillin – kb. 17.000 forint/liter.

A penicillint általában a különböző fertőzések kezelésére szokták használni.

Pacsuli illóolaj – kb. 47.000 forint/liter.

Az olajat főként fertőtlenítőszerként használják, de mindemellett segít levinni a lázat és kezeli a gombás fertőséket.

Emberi vér – kb. 100.000 forint/liter.

Ma már nagyon sokan adnak vért, hogy segíteni tudjanak embertársaikon. Ám a vér feldolgozása és eltartása nagyon drága, így nem csoda, hogy egy egész vagyont kell érte fizetni.

Gamma-hidroxi-vajsav (GHV) – kb. 170.000 forint/liter.

Ezt főleg álmatlanság, kataplexia és függőségi betegségek ellen használják. Ám számos országban illegális gyógyszer.

Körömlakk – kb. 170.000 forint/liter.

Bizony ennyibe kerül a világ egyik legjobb körömlakk márkája az Essie. Hozzá hasonlóan számos más márka is van még, amelyek még többet kérnek el.

Fekete nyomtatópatron – kb. 180.000 forint/liter.

Van az a mondás, hogy a minőséget meg kell fizetni. Pontosan emiatt vannak olyan vállalatok, akik minőségi terméket gyártanak, ám ezért el is kérik az árát.

Higany – kb. 230.000 forint/liter.

Csak egy olyan anyag van, ami szobahőmérsékleten folyékony marad és az nem más, mint a higany. Első körben a hőmérőkben találkozhatunk vele, de mind a fémgyártás és a mezőgazdaság is egyaránt hasznosítja.

Inzulin – kb. 1 millió forint/liter.

Ez az anyag növeli a vér glükózszintjét, sőt fokozza az anyagcserét is. Ez az egyetlen gyógyszer, ami kordában tudja tartani a cukorbetegséget.

Chanel No. 5 – kb. 1,8 millió forint/liter.

Mindenki ismeri ezt az ikonikus parfümöt. Mivel ritka virágszirmokból és gyökerekből készítik ezért, kell ekkora összeget fizetni érte.

Tőrfarkú rák vére – kb. 4,1 millió forint/liter.

Ezeknek az állatoknak a vérében hemoglobin helyett hemocianin van, ennek köszönheti kék színét. Ez a vér nagyon hatékony az orvoslásban, ugyanis képes kimutatni az endotoxint (egyes baktériumok testében található, de a testükön kívülre ki nem választott mérgező anyag). Miután vért vettek tőlük elengedik az állatokat.

Királykobra mérge – kb. 10 millió forint/liter.

A királykobra mérge nagyon veszélyes, képes egyetlen harapással végezni egy felnőtt elefánttal. Ám a gyógyszergyártásban nagyon hasznos, ugyanis a méreggel segíteni tudnak a skizofréniában, depresszióban, Parkinson és az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknek.

Skorpió méreg – kb. 2,7 milliárd forint/liter.

A skorpió mérge olyan fehérjét tartalmaz, ami segít a sclerosis multiplex, reumatoid arthritis és a gyulladásos megbetegedések enyhítésében.

A világ legdrágább szeszes itala – kb. 10,2 milliárd forint/palack.

A D’Amalfi Limoncello Supreme a világ legdrágább itala, ami hagyományos olasz recept alapján készül. A palackot 3 darab gyémánttal díszítik, melyből kettő 13 és egy 18,5 karátos.

Hirdetés