Évszázadokon keresztül úgy éltek az emberek, hogy a tehetség Isten ajándéka és, hogy csak nagyon kevés ember él a földön, akinek magas IQ szintje van. Azt hitték ez valami kiváltság. De igazság szerint, vannak bizonyos cselekvések és tevékenységek, amik képesek növelni az intelligencia hányadosunkat. Ám nem csak erre tudnak hatni, hanem az agyi működésre, koncentráció készségre és az emlékező tehetségre is. Abban az esetben, ha a cikkben felsorolt tevékenységeket rendszeresen csinálod, akkor rövid időn belül azt veszed észre, hogy sokkal több információt tudsz befogadni.

Most bemutatjuk nektek azt a 7 hobbitevékenységet, melyekkel serkentheted az agyműködésedet és kiszélesítheted a látókörödet is.

Játssz hangszeren.

Bizonyos kutatások szerint a zene és a hangszeren való játék pozitívan befolyásolja az agyi működést. Ez a tevékenység növeli a képzelőerőt, a koncentráció készséget és jótékonyan hat a matematikai képességünkre is. Sokan állítják, hogy a sport is ugyanolyan szinten képes irányítani az elmét, mint a zene. Ennek tükrében sokkal könnyebben jegyzünk meg információkat és felgyorsulnak az agyműködések is.

Olvass!

A könyvek nem csak arra valók, hogy szórakoztassanak, hanem, hogy fejlesszék az elmédet is. Az olvasás képes lenyugtatni az agyi idegeket és meglehetősen relaxáló hatású. Minél több könyvet olvasol el, annál jobb problémamegoldó válik belőled, fejlődik a navigációs képességed, gyorsabban ismersz fel és jössz rá dolgokra. Ezek az emberek nagy sikereket érhetnek el az üzleti életben is.

Edz rendszeresen.

Vizsgálatok kimutatták, hogy a rendszeres fizikai aktivitás pozitívan hat a teljesítő képességünkre is.

Ha három hónapon keresztül rendszeresen edzel, ami napi 15-20 perc is lehet, javítja az emlékezőtehetségünket és a koncentrációs készségünket is. Mindazonáltal nagyon fontos megjegyeznünk, hogy minél többet ülsz annál többet ártasz saját magadnak. Szóval itt az ideje felállni és sportolni.

Tanulj idegennyelvet.

Ahelyett, hogy egész nap csak ülsz és keresztrejtvényt fejtesz, inkább csinálhatnál valami hasznosat, mondjuk tanulhatnál új nyelveket. Bizonyos tanulmányok szerint, aki egynél több idegennyelven beszél sokkal jobb problémamegoldó lesz. Nem utolsó sorban pedig serkenti az agyi működést például pozitívan hat a szervező készségedre. Itt az ideje új dolgokat kipróbálnod.

Teszteld a tudásod.

Amikor az iskolában bizonyos leckéket megtanultunk csak addig voltak a fejünkben ameddig meg nem írtuk a dolgozatot, ezt követően úgy elfelejtettük, mintha nem is tudtuk volna soha. Amikor nyelvet tanulsz fontos a gyakorlás, rendszeresen kell tesztet írnod és beszélned, hogy gyorsabban és tartósabban meg tudd tanulni.

Ha ugyanezt a technikát használnád a mindennapjaid során, akkor sokkal több információ birtokában lennél, mint eddig. Vezess egy noteszt, amibe fel tudod írni a legfontosabb adatokat.

Tartsd karban az agyad.

Mindegy milyen tevékenységet folytatsz, arra figyelj, hogy serkentse az agyműködést, például fejts keresztrejtvényt, keress különbségeket képeken, találós kérdésekre válaszolj… és a többi.

Minél többféleképpen tudsz egy darab kérdésre válaszolni, annál jobban kiszélesedik a látóköröd is.

Meditálj.

A Wall Street Journal kiadott egy tudományos folyóiratot, amiben egy tudós, név szerint Richard Davidson tanulmányozta a Dalai Lámát és társait meditálás közben. Davidson kíváncsi volt arra, hogy a mentális hullámok igény szerint állíthatók-e elő. Arra kérte őket, hogy csak és kizárólag az együttérzésre összpontosítsanak elmélkedés alatt. Amikor Richard visszatért mindegyik emberben mély együttérzés jelei mutatkoztak meg.

Ebből kiderült, hogy a meditáció nagyon is jól befolyásolja az elmét és az érzelmeket. Segít újragondolni bizonyos cselekvéseket és döntéseket. Ha komoly döntés elé kerültél csak meditálj egyet, az majd segít, hogy a helyes döntést hozd meg.

Hirdetés