A papír térképek kora már rég lejárt, senki sem tájékozódik ezen ódivatú dolgokkal. Manapság a legtöbbünknek van GPS-e vagy okos telefonja, amelyek segítségével pár pillanat alatt több, a számunkra megfelelő útvonalból választhatunk kedvünkre. Ezek után pedig semmi más feladunk nincs is, mint hátradőlve vezetni, hallgatni és betartani az okos kütyük által kántált utasításokat.Milyen egyszerű és nagyszerű, nemde?

De nem véletlenül keletkezett az a szófordulat, hogy: Néha hiba csúszik a gépezetbe…

Cikkünk főhőse ugyanis pont a fent leírt egyszerűséggel és nyugalommal vágott neki alig egy órás útjának, szépen követve az utasításokat, de a helyzet gyorsan katasztrófálissá vált.

A történteket átélt Bruce így emlékezik:
“Egy órányira tőlem kempingezett egy-két régi jó barátom, gondoltam meglátogatom őket.
Az útvonaltervező több utat is ajánlott, én pedig a program által legjobbnak ítéltet választottam. Mivel láttam, hogy az út a közeli Kék-hegységen keresztül vezet, a Ford Ranger típusú terepjárommal indultam útnak- így utólag, szerencsére.” – elevenítette fel a férfi.

“A program utasításait követve haladtam, egyre furcsább utakon. A környéken nem meglepő, hogy gyengébb minőségű murvás, földes utakon kell hajtani, így az elején még nem gyanakodtam.”

“Amikor itt jártam, már kezdtem kételkedni…de még továbbhajtottam.”-mesélte a férfi.

“Rövidesen aggasztó akadályok kerültek a látószögembe.” – mutatta már nevetve a képeket az ausztrál férfi.

Ezek a mély vájatok bizony még egy terepjárón is könnyen kifognak.

A helyzet egyre élesedett, már a vízzel és a sárral is küzdeni kellett.

A megpróbáltatásokért cserébe azonban kivételesen gyönyörű látványban lehetett része a férfinek.

Akinek még közönsége is akadt. 🙂

Az utat végül dupla annyi idő alatt sikerült megtenni, Bruce két teljes órát zötykölődött az autóban, hála az égnek sem a járműnek, sem neki nem esett baja.
Jelen esetben ez azonban tényleg csakis a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Nem ez volt az első eset, hogy a Google Térképe miatt kerültek emberek bajba, vagy életveszélyes helyzetbe.

Egy texasi nő házát tévesen lebontották, mert a cég által tájékozódásra használt Google Maps a bontási címként megadott :7601 Cousteau Drive-ot elégségesen egyezőnek találta a 7601 Calypso Drive-val és a munkásokat nemes egyszerűséggel oda navigálta.

2017-ben egy 24 éves nő egyéni kirándulásra indult Grand Canyon-ban.
Észlelte, hogy csak 70 mérföldnyi gáz maradt autója tartályában és a Google Maps által 35 mérföldnyi távolságra jelzett töltőállomásra indult. A program utasításai azonban a sivatag közepére vezették, üzemanyaga teljesen kifogyott.
A nő csakis egykori cserkésztanulmányainak köszönheti, hogy túlélte a 8 napon át tartó sivatagi kálváriáját.

Egy szónak is száz a vége, ha lehetőségünk nyílik rá, tájékozódjunk több helyről, amennyiben pedig tényleg ezen programra kell, hogy hagyatkozzunk, legyünk résen!

Hirdetés