Bizonyára mindenki élt már meg kellemetlen helyzeteket a szupermarketben, vagy azért mert nem volt nála elegendő mennyiségű pénz, vagy azért mert elvesztette a tárcáját, esetleg mert otthon hagyta a nagy kapkodások közepette. Tudjuk, hogy az ilyet nem igazán tolerálják a mögöttünk sorakozó emberek, hiszen ők is sietnének haza munka után, hogy szeretteikkel lehessenek. De mit tehet ilyen esetben egy ember? Ott hagyja a lehúzott termékeket a kasszánál, mondván majd visszamegy érte vagy valaki segít neki elsimítani a helyzetet bár erre nagyon kicsi az esély. Ám a mai történetünk nagyon különleges, ugyanis az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern olyat tett, amiről minden egyes ember példát vehetne.

Egy új-zélandi származású édesanya rettentő kellemetlen helyzetbe keveredett a szupermarketbe, mikor a kasszánál észrevette, hogy valószínű otthon hagyta a pénztárcáját.

A hölgy megvásárolni kívánt termékeit a kasszában ülő hölgy már lehúzta, így nem volt más hátra mint a fizetés, de sajnos ezt nem tudta teljesíteni. Az sem segített a helyzetén, hogy a vele lévő két kisgyermeke megállás nélkül sírt.

Igazság szerint nem kell édesanyának lennie ahhoz, hogy tisztában legyünk a helyzet súlyosságával, főleg, ha mögöttünk több ember is türelmetlenül várja, hogy cselekedjünk. Az édesanyának viszont óriási mázlija volt, mert mögötte az új-zélandi miniszterelnök áll, aki nem más, mint Jacinda Ardern. A politikus fogta magát és felajánlotta az anyának, hogy kiegyenlíti a számláját.

Ezt a történetet is nem az édesanya, hanem annak legjobb barátnője Helen Burness tette közzé a Twitter oldalán, hogy meghálálja neki a jószívűségét és, hogy az egész világ megtudja, milyen rendes miniszterelnökük van.

“Ha ezidáig nem szerettük volna eléggé, Jacinda Ardern kifizette a barátnőm számláját a szupermarketben, amikor otthon felejtette a pénztárcáját, két gyermeke pedig sírt” – áll  a hölgy posztjában.

Egy sajtótájékoztató keretein belül egy újságíró megkérdezte, hogy igaz-e, amit a hölgy állít a posztjában. A miniszterelnök asszony elismerte, hogy valóban segített a hölgynek és hozzátette, hogy ezt azért tette, mert egy édesanyáról volt szó.

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy mindenki példát vehetne a politikusról!!

Hirdetés