Stevie Wonder egy többszörösen is Grammy, valamint Oscar-díjas zeneszerző, zongorista és popénekes, aki születése után vélhetően egy zöldhályog miatt veszítette el látását, (legalábbis mindenki így tudja). A kis Stevie a Michigani Vakok Intézetében folytatta tanulmányait, amit sikeresen el is végzett. Már fiatalon nagyon tehetséges volt, 8 évesen megtanult zongorázni és 61-ben már le is szerződtette őt egy kiadó. Legelső lemezfelvételét 1962-ben készítette el. 1970-ben, 20 évesen a “Black Bull Music Publishing Rt.” elnökévé választották. Népszerűsége pedig időről-időre nőtt és 1980-ban már 300 darab platina, illetve gyémántlemezt adott el.

Viszont nem is olyan régen szárnyra kapott néhány pletyka és összeesküvés elmélet. Egyesek úgy gondolják, hogy a 68 éves zenész nem is vak, csak megtéveszti az embereket azzal, hogy sötét szemüveget visel. Ezen kívül pedig több bizonyíték is van arra, hogy nem látássérült.

Például 2010-ben készült róla egy videofelvétel a Fehér házban, mikor zenésztársaival együtt műsort adtak elő. Ahogy Paul McCartney elhaladt a mikrofon mellett testével véletlenül meglökte, ami pont Stevie felé dőlt. A zenész nem esett kétségbe mert egyből megpróbálta elkapni az állványt, amin persze a nézők nagyon meglepődtek.

Íme az ominózus videó:

Egykori kedvese és munkatársa, Ms. Mbappe azzal vádolta Steviet, hogy feltűnési viszketegségből játssza el azt, hogy vak. Hozzátette, hogy szerinte minden nagy kutyának van valami a tarsolyában, amitől kitűnik a tömegből. A zenész épp azzal, hogy azt tetteti, látássérült.

Itt azonban még nincs vége. A férfi 1996-ban Michael Jacksonról készített egy képet a Mowtown Múzeumban. A kérdés már csak az, hogy honnan tudta melyik irányba kell állnia, meddig kell felemelnie a kamerát és hol kell elkattintani a gépet?? Bizony ezek megválaszolatlan kérdések.

Egykori kedvesét kérdezték, hogy látta-e már valaha fotózni? Ő azt válaszolta, hogy Stevie egy zseniális fotós, érzéke van ehhez a szakmához. Nem egy képet készített már élete során, sőt ha elmegy valahova kirándulni mindig viszi magával a fényképezőgépét. Házának falai pedig olyan fotókkal vannak díszítve, melyeket ő maga készített.

Ám ez még mindig semmi, hiszen van még pár bizonyíték, ami arra enged következtetni, hogy a híres énekes valóban lát. Ez pedig a kosárlabda iránti szeretete. A férfi elég sűrűn jár kosármeccsekre és mindig az első sorban foglal helyet.

Boy George a Culture Club frontembere is látta, hogy Stevie úgy viselkedik, mint aki valóban látja a körülötte lévő dolgokat. Egyszer egy buliban viccből elkezdtek bunyózni, majd a zongorista megszorította George nyakát. Ebben az esetben is felmerül a kérdés, hogy egy vak ember, hogy képes ilyen dolgokra?

Ti mit gondoltok, puszta véletlen lenne vagy van rá esély, hogy a zenész mindenkit megtéveszt?

Hirdetés