, 2021/11/25

28 év börtönre ítélték a dél-karolinai férfit, aki 19 hónapos kislányát égő autóban hagyta meghalni. A spartanburgi hatóságok szerint Imhotep Norman 2019 áprilisában egy égő autóban hagyta 19 hónapos kislányát, miközben a rendőrség üldözte. (CNN)28 év börtönbüntetésre ítéltek kedden egy dél-karolinai férfit, aki egy égő autóból menekült, és 19 hónapos kislányát a lángokban hagyta meghalni, hogy elmeneküljön egy rendőrségi üldözés elől - derül ki a Spartanburg megyei ügyészség közleményéből.

kislányát égő autóban hagyta meghalni

Az állami rendőrök 2019 áprilisában gyorshajtás miatt próbálták megállítani a 28 éves Imhotep O. Normant - áll a közleményben. Norman áthajtott egy középső úttesten és a 85-ös autópályára, miközben lángok és erős füst lövellt ki az autójából - áll a közleményben. Miután a rendőrök az út jobb oldali sávjába szorították, Norman kiugrott az égő járműből, és a lányát, Xena R. Normant az anyósülésben hagyta - áll a közleményben. Norman később azt mondta a nyomozóknak, hogy a közlemény szerint azt hitte, a rendfenntartók fogják megmenteni a kislányt.

Norman lánya akut szén-monoxid-mérgezés és hő okozta égési sérülések következtében halt meg - áll a közleményben. Norman azt mondta a bírónak a 2019-es első óvadéki meghallgatásán, hogy nem tudta, hogy az autó lángokban állt, amikor kiszállt belőle - írja a CNN társszolgáltatója, a WHNS.

"Csak azt tudom, hogy az autó nem égett, amikor kiszálltam az autóból" - mondta Norman. "A lányommal együtt maradtam volna a kocsiban. Soha nem szálltam volna ki a kocsiból, miközben az autó lángolt. Láttam, hogy szikrák jönnek a kerekek alól, amikor megpróbáltam megállni, és akkor már nem tudtam megállni. Nem tudom, hogy mi történt az autóval, amikor nem tudtam megállni".

Norman bűnösnek vallotta magát gyermekbántalmazással elkövetett emberölésben, kék lámpa és sziréna megállásának elmulasztásában, marihuána birtoklásában terjesztési szándékkal, metamfetamin kereskedelmében és amfetamin terjesztési szándékkal való birtoklásában, oxikodon birtoklásában és xanax birtoklásában - áll a közleményben.

Norman ügyvédje, Randy Chambers a CNN-nek elmondta, hogy védence bíróságra akart menni, de azt mondta, hogy "bármilyen okból kifolyólag, neki (Normannek) volt egy olyan kinyilatkoztatása, hogy vállalja a felelősséget a történtekért".

Azt mondta, Normant teljesen "összetörte a lánya halála". Hozzátette, hogy miután két évig képviselte Normant, az a benyomása, hogy ügyfele "intelligens, megfontolt" és "jó ember, aki tényleg rossz döntést hozott", amikor úgy döntött, hogy elmenekül a rendőrség elől. Chambers a CNN-nek jelezte, hogy Normannek az eset előtt nem volt priusza.