, 2021/11/24

A harcban tanúsított bátorságáért többszörösen elismert királyi tengerészgyalogos eladja hét kitüntetését, hogy "a legjobb lehetőségeket biztosítsa" gyermekei számára.

hogy segítsen a gyermekein

A 43 éves John Thompson törzsőrmester, aki három gyermek egyedülálló apja Devonból, Észak-Írországban, Afganisztánban és Irakban szolgált.

Az eladásról azt mondta, hogy gyermekei "tudják, hogy az apjuk egy hős". A kitüntetések között szerepel a Viktória-kereszttől egy szinttel alacsonyabb kitüntetés, a Conspicuous Gallantry Cross (CGC), amelyet "önzetlen és bátor cselekedetekért" kaptak.

Az árverezők arra számítanak, hogy a veterán tengerészgyalogos kitüntetései 120 000 és 140 000 font közötti összeget érnek majd el. "Egy hat, egy nyolc és egy 21 éves gyermek egyedülálló szülője vagyok, és a pénz lehetővé teszi számomra, hogy a legjobb lehetőségeket biztosítsam számukra, miközben felnőnek" - mondta Thompson őrnagy, aki jelenleg Barnstaple-ban él.

"Az apaság a legfontosabb szerep, amit valaha is betöltöttem, amit nem tudtam teljesen értékelni, amikor Irakban és Afganisztánban rohangáltam, és ezt értük teszem."

Elmondta, hogy amikor az eladásukra gondolt, "eléggé nyugtalan volt", de "elégedett volt, hogy eladta őket, mert tudom, hogy egy nagyra becsült gyűjteményben maradnak".

Hozzátette: "A nap végén a legnagyobb dolog számomra nem a kitüntetések, hanem az, hogy a gyermekeim tudják, hogy az apjuk hős". Thompson törzsőrmester 1998-ban lett a Királyi Tengerészgyalogság kommandósa. 2003-ban rendkívüli bátorságáért Mentioned in Despatches kitüntetést kapott, miután az iraki Al Yahudiánál megmentette Delta századának társait, akiket az ellenséges erők bekerítettek.

A CGC kitüntetést azután kapta meg, hogy 2007 januárjában Afganisztán Helmand tartományában a tálibok rajtaütöttek a századán. Tüzet nyitott az ellenségre, magát a lövöldözés középpontjába állítva, és "önzetlen és bátor cselekedeteinek" köszönhetően a század megnyerte az összecsapást.

"Mivel egy plymstocki tanácsi lakótelepen nőttem fel, ahol anyám gyakran étel nélkül maradt, hogy etessen, sosem hittem, hogy ennyi mindent elérhetek" - mondta. Dix Noonan Webb december 8-án árverésre bocsátja a kitüntetéseket más személyes tárgyakkal együtt.