, 2021/11/23

Jake Notman tagadja, hogy meggyilkolta Lauren Bloomert az otthonukban Egy férfi mobiltelefonnal rögzítette, ahogy egy kannabiszos brownie elfogyasztása után egy pszichotikus roham során leszúrta, megfojtotta és elgázolta barátnőjét - hallotta a bíróság.

Jake Notman tagadja

A 25 éves Lauren Bloomert több mint 30 késszúrás érte, és a pár tamworthi otthonában halt meg 2020 novemberében. Jake Notman tagadja a gyilkosságot, mondván, hogy mentális állapota miatt nem alakult ki benne a szükséges szándék. Az ügyészség szerint úgy vélték, hogy káros reakciót szenvedett. A staffordi koronabíróságon az ügyet megnyitva azonban Deborah Gould ügyész azt mondta, hogy ez a jog szerint "nem nyújt védelmet".

Gould asszony elmondta, hogy az egyetemista Bloomer asszony "mintha a Sikoly című filmből vették volna ki", elkezdett felvételeket készíteni a telefonjával, miután az interneten tanácsot kért a barátja által elszenvedett "rossz füves trip" miatt. Az esküdtszéknek elmondták, hogy a közel 17 perces hangfelvétel "rögzítette a gyilkosságot megelőző, azt megelőző és követő pillanatokat" november 20-án a Bingley Avenue-i otthonukban.

A felvételen "látható, ahogy a vádlott elkezdte megtámadni" a nőt, "először puszta kézzel" - hallotta a bíróság. 'Kérem, segítsen nekem' "Ő csak próbált gondoskodni róla ebben a kannabisz miatt zavart állapotban" - mondta Ms Gould. "A felvétel elején hallani, ahogy nevet, és a vádlott azzal vádolja, hogy kineveti őt". A bíróság meghallgatta, hogy Notman úr a felvétel kilenc percében agresszívvá vált, körülbelül egy perccel azelőtt, hogy a barátnője egy második telefonon folytatott hívás során azt hallotta, hogy "kérlek, segíts" a nagynénjének.

"A hangfelvétel rögzítette Lauren sikolyait, és rögzítette a segítségkérését" - mondta Ms Gould az esküdtszéknek. Elmondta, hogy Ms Bloomer "abbahagyja a sikoltozást", és a vádlott "ezután hallható, amint azt kiabálja, hogy "soha... nem látlak többé".". A bíróságnak elmondták, hogy Mr Notman ezt követően azt hallotta, hogy "Biztosra fogok menni", mielőtt egy felpörgő motor hangja hallatszott, amit egy puffanás követett.

A szomszédok látták, ahogy átgázol élettársa holttestén, és nem tett lépéseket, hogy segítsen rajta, mielőtt visszament a házukba, mondta az ügyészség.A vádlott 01:32-kor tárcsázta a 999-et, és azt mondta az operátornak, hogy "azt mondták, hogy megöltem a barátnőmet". Ms Gould azt mondta: "A bódítószer öncélú fogyasztása által okozott rendellenes szándék ugyanolyan jó, mint a józan szándék".

Andrew Fisher QC, a védelem ügyvédje szerint Notman úr "szélsőségesen virágzó pszichiátriai epizódban szenvedett, amelynek során teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és teljesen téveszmés lett". A tárgyalás folytatódik.