, 2021/11/25

A Nagy-korallzátony színpompás, ahogy felépül az évek óta tartó korallfehéredésből. A tudósok megfigyelik az ívást Cairns partjainál, és izgatottan nyilatkoznak a korallzátony helyreállásáról az emelkedő óceáni hőmérséklet okozta évek óta tartó károkat követően.

évek óta tartó korallfehéredés

A Nagy-korallzátony ismét színpompásan ragyog, ahogy a természeti csoda felépül a közelmúltban bekövetkezett, életveszélyes korallfehéredésből. Az Ausztrália partjainál található zátony koralljainak mintegy kétharmadát érintette a 2016-ban, 2017-ben és 2020-ban szokatlanul magas óceáni hőmérséklet okozta fehéredés.

Az SAP teljes gazdasági hatása a Google Cloudon Forrester: The Total Economic Impact of SAP on Google Cloud Fedezze fel, hogyan optimalizálhatja a technológiai döntéshozatali folyamatokat, ha az SAP on Google Cloud-ról van szó. cio.com

A tudósok azonban kedd este rögzítették, hogy a korallok milliárdnyi utódot termékenyítettek meg azzal, hogy spermiumokat és petéket dobtak a Csendes-óceánba Queensland partjainál - ez az esemény általában két-három napig tart. Gareth Phillips, a Reef Teach nevű turisztikai és oktatási vállalkozás tengerkutatója egy, a zátony egészségét nyomon követő projekt részeként tanulmányozza az ívást.

"A zátony ugyanúgy átment a saját problémáin, mint mi mindannyian, de még mindig képes reagálni - és ez reményt ad nekünk" - mondta. "Örömteli látni, ahogy a zátony megszületik.

"Ez egy erős bizonyítéka annak, hogy ökológiai funkciói sértetlenek és működnek, miután több mint 18 hónapig a helyreállítási fázisban volt."

Hozzátette: "Azt hiszem, mindannyiunknak a győzelmekre kell összpontosítanunk, ahogy kilábalunk a járványból".

A világörökségi listán szereplő területet 2500 zátonyból álló hálózat alkotja, amely 348 000 négyzetkilométert (134 000 négyzetmérföldet) fed le.