, 2021/11/25

A Red Bull-os Christian Hornert figyelmeztették a Max Verstappen büntetése utáni "gazember marsall" megjegyzés miatt. "Szeretném tisztázni, hogy a marshalok csodálatos munkát végeznek.

a Max Verstappen büntetése

Ők önkéntesek, nagyszerű munkát végeznek. A korábban hangoztatott frusztrációm nem a marshalok, hanem egy körülmény miatt volt" - mondta Horner, akinek Verstappen rajtrácsról való kiesését követő megjegyzései miatt hivatalos steward figyelmeztetést kapott. A Red Bull főnökét, Christian Hornert a Katari GP után beidézték a stewardok elé, és azt mondja, nem akart megbántani, amikor Verstappen rajtrácsról való kiesését követően kritizálta a rendőri intézkedést.

A Red Bull főnöke, Christian Horner hivatalos figyelmeztetést kapott a Katari GP stewardjaitól, és felajánlotta, hogy jövőre részt vesz a stewardok programján, miután megjegyzéseket tett arra a marsallra, aki a sárga zászlókat lengette a Max Verstappen rajtbüntetéséhez vezető incidens során.

Hornert a stewardok elé idézték a vasárnapi futam után - ahol Verstappen visszaszerezte a második helyet a címvédő Lewis Hamilton mögött -, hogy magyarázatot adjon azokra a megjegyzésekre, amelyeket azután tett, hogy az öt rajthelyes rajtrácsról való levonást korábban vasárnap a szabályok megszegése miatt a kétszeresen lengetett sárga zászlók áthaladásakor tett.

Horner a Sky Sports F1-nek nyilatkozva a futam előtt azt mondta: "Szerintem csak egy rosszhiszemű marsall ragasztott ki egy zászlót. Az FIA nem adott rá utasítást. Ellenőriznie kell a marshaljait, ez ilyen egyszerű." A stewardok azonban rossz szemmel nézték ezeket a megjegyzéseket, és az FIA Nemzetközi Sportkódexének két cikkelye megsértésének vádjával magyarázatot kértek Horner-től.

A stewardok a Red Bull csapatfőnökének hivatalos figyelmeztetésről szóló döntésüket indokolva elmondták: "Elmagyarázta, hogy reakciója a versenynyomás alatt történt, a 33-as autó pilótájára kiszabott büntetést követően. "A stewardok kifejtették, hogy az érintett versenybíró pontosan a Nemzetközi Sportkódexben előírt módon végezte a munkáját.

"Horner úr felajánlotta, hogy bocsánatot kér az érintett marsalltól, és elmagyarázza a médiának, hogy nem akarta megsérteni. Felajánlotta továbbá, hogy február elején részt vesz az FIA 2022-es nemzetközi Steward-programján. A Stewardok fenntartás nélkül elfogadják Horner úr ajánlatát." A Sky F1-nek nyilatkozva a stewardokkal való találkozó után Horner elmagyarázta megjegyzéseit, és elmondta, hogy nem akart megbántani.

"Néhány megjegyzés elhangzott a korábbi interjúnkban, ahol a rendezői munkáról kérdezett" - mondta. "Szeretném tisztázni, hogy a marshalok csodálatos, csodálatos munkát végeznek. Önkéntesek, és nagyszerű munkát végeznek. "A frusztrációm, aminek korábban hangot adtam, nem a marshalokra vonatkozott, hanem egy körülményre, és így ha bárki megsértődött, akkor nyilvánvalóan elnézést kérek érte.

"Még mindig frusztráló, hogy ilyen helyzetbe kerültünk. De Max és a csapat ma fenomenálisan helyreállt." Horner megjegyzései a Red Bull és a Mercedes közötti, egyre feszültebbé váló, és egyre élesebbé váló pályán kívüli csatározások közepette hangzottak el, miközben a szezon végéig tartó bajnoki csatározások egyre inkább kiéleződnek.

De Horner azt mondta: "Nem mutogattam és nem káromkodtam a kameráknak, vagy ilyesmi."

Horner egyenes beszédű emberként jellemezte magát, és hozzátette: "Ha úgy gondolom, hogy a* vagy, akkor megmondom, hogy szerintem a* vagy. "Nézd, beszéltem az FIA-val. Bocsánatot kértem, ha bármilyen módon megbántás történt, mert nem ez volt a szándékom. "A frusztrációm nem egy egyes marsall miatt volt, hanem egy helyzet miatt."

A kvalifikáció utolsó pillanataira utalva, amikor Pierre Gasly AlphaTaurija megállt a bokszutcában, és több autó, köztük Verstappen is elhaladt, hogy befejezze utolsó körét, Horner hozzátette: "Ahol egy autó áthajtott, ott nem volt sárga [zászló]. Egy autó egyetlen sárgát kapott. Egy autó dupla sárgát kapott. "Szóval ez volt az egész következetesség, és ebből tanulhatunk. Mint sportág tanulhatunk ebből.

"De az összes pályabírónak odakint: szükségünk van rátok, szerintünk csodálatos munkát végeztek, és elnézést kérünk, ha bármilyen sértést értelmeztek."