, 2021/11/23

Az Uber először lép be a marihuána piacára, mivel a kanadai Ontario tartományban az Uber Eats felhasználói hamarosan kannabisztermékeket rendelhetnek az alkalmazáson keresztül.

a kannabisz piaca

Az ügyfelek az alkalmazás egy külön erre a célra kialakított részében adhatják le a Tokyo Smoke kannabisz-kiskereskedőnek szóló rendeléseiket, majd átvehetik azokat egy közeli üzletben. A cég nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy az ajánlatot tovább terjeszti-e Kanada és az Egyesült Államok területén.

A kanadai marihuánapiac évente mintegy 5 milliárd CAD dollár (3 milliárd font; 4 milliárd dollár) értékű. Az Uber Eats felhasználóinak igazolniuk kell életkorukat az alkalmazáson, majd egy órán belül átvehetik a rendelésüket - közölte a vállalat. A kanadai törvények szerint, bár a marihuána fogyasztása 2018 óta legális, annak kiszállítása még mindig illegális. Az Uber már egy ideje szemet vetett a virágzó kannabiszpiacra. Áprilisban Dara Khosrowshahi vezérigazgató azt mondta, hogy a vállalat fontolóra veszi a kannabisz kiszállítását, amint azt az amerikai törvények engedélyezik.

Illegális termelők

Annak ellenére, hogy Kanadában három éve legális lett a kannabisz szabadidős célú értékesítése, az illegális termelők még mindig az eladások nagy részét ellenőrzik. Ezt a kormány igyekszik orvosolni. Az Uber közölte, hogy a Tokyo Smoke vállalattal kötött partnersége segíteni fogja az országban élő felnőtteket abban, hogy biztonságos, legális kannabiszt vásárolhassanak, felvéve a harcot az illegális eladókkal szemben.

A kanadai kannabiszpiac az előrejelzések szerint az elkövetkező években tovább bővül: a BDS Analytics iparági kutatócég arra számít, hogy az értékesítés 2026-ra 6,7 milliárd dollárra nő. "Továbbra is szorosan figyeljük a szabályozásokat és a lehetőségeket piacról piacra. És ahogy a helyi és szövetségi törvények fejlődnek, úgy fogjuk megvizsgálni a lehetőségeket más régiókban működő kereskedőkkel" - mondta az Uber szóvivője. A kannabisztermékek iránti kereslet tavaly jelentősen megnőtt, mivel az emberek a zárlatok idején otthon ragadtak.