, 2021/11/24

Brian Laundrie Petito vőlegénye öngyilkosságban halt meg - a család ügyvédje. A meggyilkolt amerikai blogger, Gabby Petito vőlegénye, Brian Laundrie öngyilkos lett - közölte a család ügyvédje közleményben.

 A meggyilkolt Gabby Petito vőlegénye

Laundrie úr menyasszonya nélkül tért vissza egy kirándulásról, és a holttestét később Wyomingban találták meg. Laundrie úr holttestét a múlt hónapban azonosították a fogászati adatok alapján. A holttest megtalálása előtt több mint egy hónapig hajtóvadászat indult ellene. A rendőrség a Gabby Petito halálával kapcsolatos gyanúsítottként írta le.

Chris és Roberta Laundrie-t arról tájékoztatták, hogy a halál oka lőtt seb volt... és a halál módja öngyilkosság" - közölte a család ügyvédje. "Chris és Roberta még mindig gyászolják fiuk elvesztését, és remélik, hogy ezek a megállapítások mindkét család számára lezárást hoznak" - mondta Steven Bertolino az ABC Action Newsnak.

A 22 éves Petito asszony és a 23 éves Laundrie úr esete országos médiafigyelmet váltott ki.

A házaspár a közösségi médiában dokumentálta a nemzeti parkokon keresztül vezető nyári útjukat egy furgonnal. Petito asszony szülei szeptember 11-én jelentették be az eltűnését, miután két hétig nem tudtak kapcsolatba lépni vele. Holttestét végül szeptember 19-én találták meg Wyomingban, ahol a pár utazott. A halottkém később megállapította, hogy megfojtották.

Végül kiderült, hogy Laundrie úr szeptember 1-jén Petito asszony nélkül tért vissza Floridába. A nő családja többször is felhívta a vőlegényét és annak családját, hogy működjenek együtt a nyomozókkal, de aztán ő maga is eltűnt. A szülei elmondták a rendőrségnek, hogy utoljára szeptember 13-án látták utoljára - amikor egyedül ment túrázni, és nem tért vissza. Holttestét október 20-án találták meg egy floridai parkban.