, 2021/11/26

Charlene monacói hercegnő nem vállal nyilvános feladatokat, a palota betegségre hivatkozik. Charlene monacói hercegnő elhagyja a monacói székesegyházat a Sainte Devote-ünnepségek második napján Monacóban 2020. január 27-én.

Charlene monacói hercegnő

Charlene monacói hercegnő több hétig pihenni fog, és kerüli a nyilvános feladatokat, köztük a hercegség nemzeti ünnepi rendezvényeit, amíg felépül betegségéből - közölte kedden a monacói királyi palota. A palota közölte, hogy Charlene, az egykori olimpikon titkos helyen fog lábadozni, és csak akkor veszi fel újra a nyilvános feladatokat, ha egészségi állapota ezt lehetővé teszi. "Egy nyugodt és pihentető időszakra van szükség Charlene hercegnő egészségének a lehető legjobb felépülése érdekében" - közölte a palota.

"A hercegnő az elmúlt hónapokban rossz egészségi állapottal küzdött, jelenleg lábadozik, és ez a következő hetekben is így lesz" - tette hozzá a közlemény. Charlene, aki 2011-ben fényűző szertartás keretében ment hozzá Albert monacói uralkodó herceghez, e hónap elején tért vissza Monacóba, miután az év nagy részét hazájában, Dél-Afrikában töltötte.

Dél-afrikai tartózkodása találgatásokat váltott ki a királyi páron belüli esetleges szakításról - ezt az állítást a család tagadta. A palota szerint a hercegnőnek időre volt szüksége, hogy "mély általános fáradtságból" felépüljön. Monaco nemzeti ünnepe november 19-én van, bár az ünnepi események három nappal korábban kezdődnek.

Albert herceg kedden is fenntartja elkötelezettségét, hogy felesége nélkül, a Vöröskereszt csomagjait osztogassa a monacói rászorulóknak - közölte a palota szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

A hercegnőt szeptemberben Dél-Afrikában szállították kórházba, ahol fül-orr-gégészeti fertőzés miatt kezelték, ami miatt összeesett. A palota által hazatérése után közzétett fényképeken Charlene védőmaszkot viselve, egyik karját férjével, a másikat pedig gyermekeivel átkarolva látható a palota fehér lépcsőháza előtt.

A dél-afrikai News24 szerdán idézte Charlene sógornőjét és a Charlene monacói hercegnő alapítvány igazgatóját, aki szerint a hercegnő "rendkívül boldog", hogy otthon lehet a családjával. Charlene több hónapja küzd rossz egészségi állapottal, és a palota közölte, hogy a karácsonyi ünnepek előtt tájékoztatni fogja a gyógyulásáról.

"Amint egészségi állapota lehetővé teszi, a hercegnő alig várja, hogy ismét eleget tegyen hercegi kötelezettségeinek, és időt töltsön a monacóiakkal" - folytatódott a közlemény.