, 2021/11/23

Elton John csendben megvásárolja a régi Los Angeles-i villája melletti házat 8,5 millió dollárért. A megasztár és férje, David Furnish közel egy évtizede birtokolja a szomszédos ingatlant.

a villája melletti házat

Sir Elton John most vette meg a szomszédos házat. Egy, a "Rocket Man" énekeséhez és férjéhez, David Furnishhez köthető szervezet vásárolta meg a Los Angeles-i Trousdale Estates nevű jómódú lakóparkban lévő, meglévő házukkal szomszédos házat - derül ki az ingatlannyilvántartásból. A dél-spanyolországi Costa Del Solon 8 millió euróért adják el a tetőtéri lakást.

A CoreLogic ingatlan nyilvántartása szerint 8,5 millió dollárt fizettek a titkos üzletben, amelyet szeptember elején jegyeztek be. A duó ugyanazt a szervezetet használta az e havi vásárláshoz, mint a meglévő rezidenciájukhoz, amelyet 2012-ben 7,25 millió dollárért vásároltak - egy korlátolt felelősségű társaságot használva, amelyben az 58 éves Furnish úr neve szerepel az okiratban, derül ki a PropertyShark nyilvántartásából.

Azóta bemutatták a fényesen berendezett modernista ingatlant az Architectural Digest egyik cikkében, amely megjegyezte, hogy olyan otthont kerestek, amely egy kezelhető méretű ház az 1960-as évekből, és amelyhez "elő- és hátsó kert és egy kis friss levegő is tartozik" - mondta a 74 éves John úr a 2017-es cikkben.

És úgy tűnik, ezúttal is ez volt a kívánságlistájuk.

A tranzakció nem piaci jellegére való tekintettel az új elterjedés részletei ritkák, de az interneten található információk egy 1968-ban épült, fél hektáros telken álló, zárt, alacsonyan fekvő, egylakásos ház képét festik le. Az otthon belső tereit továbbra is titok övezi, de az ingatlanportálok szerint öt hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik, 5 343 négyzetméteren. Emellett van egy medence és az áhított hátsó kert is. New York a következő generációs kortárs lakberendezés "vitathatatlan központja".

Minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott előadójának, John úrnak a képviselője nem reagált azonnal a megkeresésre.

A Beverly Hills-i családi házak népszerűsége - a Trousdale Estates-nek otthont adó csúcskategóriás területen - az év második negyedévében megugrott: a Douglas Elliman ingatlanügynökség adatai szerint az ügyletek száma 43,5%-kal nőtt 2020 azonos időszakához képest. Ugyanakkor az eladási árak mediánja 25,8%-kal 6,5 millió dollárra ugrott, így ez lett Los Angeles legdrágább zuga - derült ki az adatokból.