, 2022/2/22

Gondolkodott már azon, hogyan kell átváltani a centimétereket hüvelykre? Kövesse a cikk lépéseit, hogy átváltás mesterévé váljon. Meglepődhet, milyen gyakran fog jól jönni ez a tudás.

col cm

Gondolkodott már azon, hogyan kell átváltani a centimétert col-ra? Szeretné megtudnu, hogy 1 col hány centiméter? Kövesse a cikk lépéseit, hogy az átváltás mestere legyen. Meglepődhet, milyen gyakran fog jól jönni ez a tudás.

Ismerje meg a centiméter és a col közötti különbséget. A centiméter (cm.) a hosszúságot és a távolságot méri. A világszerte használt metrikus rendszer része. A méter századrésze. A col a hosszúságot és a távolságot mérő mértékegység. Általában csak az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban használják. Egy láb 1/12-ed része és egy yard 1/36 -od része.

1 cm = 0,394 colnak felel meg.

Ismerje az első képletet a centiméterek collal való átváltásához. A képlet a következő: [centiméterek száma] X 0,39 = [col száma].

Ha például 10 centimétert szeretnénk átváltani col-ba, akkor az egyenletet így kell felírni: 10 cm X 0,39 = 3,9 col.

Ismerje meg a második képletet. A második képlet a következő: [centiméterek száma] / 2,54. Ez azt jelenti, hogy úgy fogjuk átváltani, hogy vesszük a kívánt centiméterek számát, és rlosztjuk a 2,54-es számmal.

Ha 10 cm-t szeretnénk átváltani col-ba, az egyenlet a következő lenne: 10 cm /2,54 = 3,93 col.