, 2021/11/24

Kyle Rittenhouse, akit pénteken felmentettek a vádak alól a wisconsini Kenosha államban zajló polgári zavargások során három férfi lelövése ügyében, mostantól az orvosi pályára készül - közölte pénteken a család szóvivője.

Kyle Rittenhouse

"Most az lesz a cél, hogy biztosítsuk Kyle biztonságát, miközben 18 éves fiatalemberként továbblép a főiskolán, és ápolónőnek tanul" - mondta Hancock a CNN társcsatornájának, a WBBM-nek. "Ezek a tervei a továbbiakban."

Rittenhouse ügyvédje, Mark Richards azt mondta, hogy ügyfele "hatalmas megkönnyebbülést érez", és folytatni akarja az életét. Hozzátette, hogy ügyfele azt kívánja, bárcsak a 2020. augusztus 25-i lövöldözés körüli események közül semmi sem történt volna meg.

Richards elmondta, hogy Rittenhouse, akinek 24 órás biztonsági őrsége van, hazafelé tart, és nem számít arra, hogy továbbra is a környéken fog élni.A mai ítéletet követő tüntetésekre való felhívással kapcsolatban Hancock azt mondta: "A család nyugalomra szólít fel. Nyugalomra szólít fel. Úgy értem, ez nem igazságtalanság volt".

"Azt mondanám, hogy ez egy fordulópont, azt hiszem, hogy az országnak meg kell néznie, hogyan kezelték a dolgokat. A dolgok kisiklottak azzal kapcsolatban, hogy ki is Kyle, és miért volt itt lent. Ez soha nem a politikáról szólt. Nem a faji hovatartozásról.

Egy fiatalemberről van szó, aki elmenekült, és úgy érezte, hogy veszélyben van az élete, ezért megvédte magát" - tette hozzá. A CNN munkatársai, Ray Sanchez és Raja Razek hozzájárultak a jelentéshez.