, 2021/11/22

Jeremy Corbyn jogi lépéseket tesz egy olyan tweet miatt, amely őt a nemrég történt liverpooli terrortámadás helyszínén ábrázolja.

Liverpool bombája

A manipulált képet, amelyen az ex-Labour-vezető egy égő taxi mellett koszorút tart, Paul Nickerson konzervatív tanácsos fiókja tette közzé. A kelet-yorkshire-i tanácsos törölte a tweetet és bocsánatot kért, de tagadta, hogy ő lenne a felelős. Corbyn úr azt mondta: "Az ügyvédemet értesítettük, és jogi lépéseket teszünk".

A tweet, amelyet a BBC úgy döntött, hogy nem reprodukál, tartalmazta a képet és a feliratot: "Nem meglepő módon". Úgy gondolják, hogy a kép egy olyan vitára utalt, amely akkor robbant ki, amikor Corbyn úrról olyan képek kerültek elő, amelyeken egy tunéziai temetőben tartott koszorúzási ceremónián vesz részt. Nickerson urat, aki a Yorkshire-i Kelet-Ridingi Tanács Minster és Woodmansey körzetének tagja, a tanács konzervatív frakciója felfüggesztette, és felszólították, hogy mondjon le.

Azóta levélben kért bocsánatot Corbyn úrtól, az észak-izlingtoni képviselőtől - közölte a Local Democracy Reporting Service. Corbyn úrnak küldött e-mailjében azt írta, hogy teljes felelősséget vállal a tweetért és az általa okozott kellemetlenségekért, de fenntartja, hogy mások küldték azt.

Hozzátette, tisztában van azzal is, hogy ez Liverpoolban különösen megbotránkozást keltett, mind a támadás, mind a volt munkáspárti vezető iránti helyi tisztelet miatt.

Nickerson úr a következőket írta: "Elismerem, hogy politikusként Önt számos kritika érheti, de úgy érzem, hogy ez nem felelt meg annak a magas színvonalnak, amelyet mások és különösen Ön személyesen tanúsított a saját kommunikációjában.

"Ön fáradhatatlanul dolgozott nemcsak a saját választókerületéért, hanem sok liverpooliért, és a liverpooliak szószólójaként joggal háborodott fel és sértődött meg emiatt".

További yorkshire-i történetek

A Kelet-Ridingi Tanács vezetője, Jonathan Owen konzervatív tanácsos azt mondta, hogy a képviselők sértő üzeneteit, függetlenül a szándéktól, nem fogják eltűrni.

Hozzátette, hogy jelenleg is folyik a vizsgálat, és az emberek elvárják a tanácsosoktól, hogy mindig megfelelően viselkedjenek.

Nickerson úr szerdán azt mondta, hogy a felfüggesztését ésszerűnek tartja, amíg a vizsgálatot lefolytatják, és ígéretet tett arra, hogy teljes mértékben együttműködik.