, 2021/11/23

A komp a baleset idején Kurinchakeni és a Srí Lanka keleti partvidékén fekvő Kinniya város között haladt. Legalább hat ember, köztük négy gyermek meghalt, miután egy komp felborult Srí Lanka keleti partjainál.

Srí Lanka

Összesen 14 embert, köztük hét gyermeket mentettek ki és szállítottak egy közeli kórházba - erősítette meg Nihal Thalduwa rendőrségi szóvivő. He added that eight navy teams are continuing to search for missing people.

A komp Kurinchakeni és a Srí Lanka keleti partvidékén fekvő Kinnaya város között haladt, és a baleset idején mintegy 160 mérföldre északkeletre volt az ország fővárosától, Colombótól. Egy névtelenséget kérő rendőr és egy kórházi dolgozó megerősítette a haláleseteket. Thalduwa úr elmondta, hogy a komp főleg diákokat és tanárokat szállított egy lagúnán túli iskolába, amikor felborult. A képeken rendőrök és a haditengerészet tagjai láthatóak a helyszínen, a parton pedig emberek tömegei állnak.

Egyelőre nem világos, hányan tartózkodtak a komp fedélzetén a baleset idején, és hogy mi okozta a komp felborulását. A kompbalesetek viszonylag ritkák Srí Lankán, mivel számos helyszínt hidak kötnek össze. A Kurinchakeni és Kinnaya városokat összekötő hidat azonban javítási munkálatok miatt lezárták, így az emberek kénytelenek kezdetleges csónakokat használni a folyón való átkeléshez - közölte Naazik Majeed társadalmi aktivista. Egyes lakosok a tisztviselőket okolják a balesetért, és megtorlásul gumiabroncsokat égettek és kormányzati irodákat kerítettek be.