, 2021/11/25

Két évre és nyolc hónapra börtönbe került egy orvos, aki titokban rögzítette lakótársait, kollégáit és egy gyermekbeteg édesanyját. Vinesh Godhania egy lyukkamerával kémkedett az otthonában szexelő, zuhanyozó és fürdőszobát használó nők után - hallotta a St Albans-i koronabíróság.

Vinesh Godhania egy lyukkamerával kémkedett

A 33 éves férfi az áldozatok iCloud-fiókjához is hozzáférhetett, és meztelen fotókat, szexuális aktusokat és intim beszélgetéseket töltött le. Bűnösnek vallotta magát hét vádpontban, amelyekben kukkolással vádolták. A norwichi Godhania nyolc vádpontot is elismert számítógépes anyagokhoz való jogosulatlan hozzáférés miatt.

Az apró kamerát egy elektronikus fogkefébe rejtette, hogy titokban filmezze női lakótársait és látogatóit egy essex-i címen.

St Albans Crown Court

A bíróság meghallgatta, hogy a kiberbűnözéssel foglalkozó tisztviselők azért kaptak figyelmeztetést Godhania ellen, mert díjat fizetett egy adatbetöréses keresőmotornak.

November 25-én házkutatást tartottak az otthonában, és a rendőrség lefoglalt egy tornyot, egy számítógépet és USB-stickeket. Az orvos "több száz különböző nőről tárolt adatokat" - mondta az ügyészség.

Titokban filmezte az orvosokat, ápolókat és egy gyermekbeteg anyját a basildoni kórházban, valamint egy kollégáját Scunthorpe-ban - hallotta a bíróság. Michael Roques ügyész elmondta: "Voltak szexuálisan egyértelmű fotók és videók, valamint e-mail és közösségi média fiókok adatai és jelszavai". A bíróság meghallgatta, hogy a bűncselekmények 2012 és 2020 között történtek, amikor Godhania orvostanhallgató, majd teljes jogú orvos volt.

"Pusztító hatás

Az ügyészség szerint 2000 potenciális célpont profilját állította össze. Az egyik áldozat azt mondta: "Hatalmas hatással volt az életemre. A felesége az egyik legjobb barátom". A Godhania által kezelt gyermek édesanyja azt mondta: "Megkönnyebbültem, hogy nem a gyermekeim voltak a középpontban. "Az eset sokáig velem marad."

A védő, James Scobie QC azt mondta, hogy nem volt arra utaló jel, hogy Godhania terjesztette volna az anyagot. "A vádlott 2016-ban abbahagyta az orvosi tevékenységet, mert felismerte, hogy milyen bizalomvesztésbe keveredett" - mondta. "Nagyon nehezen tudott ezzel együtt élni."

Richard Foster bíró azt mondta, hogy az áldozatairól Godhania által gyűjtött anyag "pusztító hatással volt a személyes életükre". Elrendelte, hogy Godhania életfogytiglani szexuális bűnözőként regisztráltassa magát, és határozatlan ideig tartsa be a szexuális bántalmazás megelőzésére vonatkozó végzés feltételeit. A bírósági meghallgatás után Ian Russell őrmester azt mondta: "Ezek megvetendő tettek voltak egy bizalmi pozícióban lévő férfi részéről, és nagyon örülök, hogy most rács mögé kerül."