, 2021/11/26

Vanessa Bryantnek terápiás feljegyzéseket kell adnia a halálos baleseti fotókkal kapcsolatos perben, a bíró döntése szerint. Vanessa Bryant beperli Los Angeles megyét, miután kiszivárogtak a férje, Kobe Bryant halálát okozó balesetről készült fotók.

halálos baleseti fotók

Vanessa Bryantnek át kell adnia a mentális egészségügyi feljegyzéseket a férje, a kosárlabda legenda Kobe Bryant halálát okozó helikopterbalesetről kiszivárgott fotókkal kapcsolatos perében - döntött egy bíró. Bryant Los Angeles megye ellen indított perében azt állítja, hogy a 2020. januári baleset helyszínéről készült fotókat a megyei tűzoltóság és a seriffhivatal munkatársai a nyomozás szempontjából nem releváns helyeken, többek között egy bárban osztották meg. Bryant "súlyos érzelmi sérelmet szenvedett (és szenved)" a kiszivárogtatások miatt, állítja a kereset.

Charles F. Eick magisztrátusi bíró úgy döntött, hogy Bryantnek és terapeutájának november 29-ig be kell mutatnia a megyei ügyvédeknek a 2017-ig visszanyúló dokumentumokat. "Örülünk, hogy a bíróság helyt adott az orvosi iratokhoz való hozzáférésre vonatkozó kérelmünknek, mivel ez egy szokásos kérés azokban a perekben, ahol a felperes több millió dollárt követel az érzelmi stresszre hivatkozva" - mondta Skip Miller, a Miller Barondess ügyvédi iroda partnere és L.A. megye külső jogi képviselője a CNN-nek adott nyilatkozatában.

A terápiás feljegyzésekre vonatkozó kérés a magánélet megsértését jelenti, állítják Bryant ügyvédei a múlt héten benyújtott papírokban. A CNN Bryant ügyvédeinek kommentárját kéri. A bíró a hónap elején úgy döntött, hogy Bryantnek nem kell alávetnie magát pszichiátriai vizsgálatnak. A megye azzal érvelt, hogy a vizsgálatok szükségesek annak megállapításához, hogy Bryant a fotók kiszivárgása miatt szenvedett-e érzelmi stresszt, és nem csak maga a baleset miatt.

A korábbi ítélet nem akadályozza meg az alperest abban, hogy "releváns, nem privilegizált, arányos felfedezéseket szerezzen (a felperes) állítólagos érzelmi stresszének okára és súlyosságára vonatkozóan, beleértve a megfelelő felfedezéseket a felperesnek a helikopterbalesetből eredő érzelmi stressze és a felperesnek az azt követő fényképekből állítólagosan eredő érzelmi stressze közötti állítólagos átfedésekről vagy kapcsolatról" - áll a héten benyújtott bírósági dokumentumban.

"A megye továbbra is csak a legmélyebb együttérzéssel tudomásul venni azt a hatalmas gyászt, amelyet Bryant asszony a tragikus helikopterbaleset következtében elszenvedett" - mondta Miller. Bryant azt állítja, hogy a megyei alkalmazottak által megosztott fotók megsértették a férje és lánya, Gianna haláláról készült képek feletti ellenőrzéshez való alkotmányos jogát.

A nő egy meg nem nevezett összeget követel a fotók nyilvánosságra kerülése miatti lelki fájdalom és szorongás miatt. Férje, lánya és hét másik személy 2020. január 26-án halt meg, amikor helikopterük a kaliforniai Calabasas hegyoldalába zuhant.